U trendu

Super liga: Vijeira najbolji igrač prvog dela sezone

Fudbaler Crvene zvezde Ugo Vijeira izabran je danas za najboljeg igrača prvog dela sezone Super lige Srbije, u izboru redakcije zvaničnog sajta tog takmičenja.

„Portugalac nije blistao na startu sezone, čini se da je dugo tražio formu, ali treba reći da je njegovo zalaganje bilo na najvišem nivou i da je veoma često bio na pravom mestu, što je veoma važno za napadača. Kada je konačno ‘proradio’ učinio je to u velikom stilu i u meču koji je najvažniji u srpskom fudbalu. Spektakularnom igrom u u 149. večitom derbiju, oduševio je sve prisutne i ‘zacementirao’ poziciju najvećeg ljubimca navijača Zvezde“, navodi se na sajtu Super lige.

Vijeira je, kako se navodi, igrač kola postao je i nakon susreta sa ekipom Čukaričkog u 20. kolu šampionata, a treći put je taj epitet zaradio het-trikom u ubedljivoj pobedi crveno-belih nad Radnikom iz Surdulice u okviru narednog 21. kola.

„Vijeira je jedan od najzaslužnijih za neverovatnu seriju od 19 uzastopnih pobeda Crvene zvezde i rekordnu prednost u odnosu na sve rivale u borbi za šampionsku tiitulu“, dodaje se saopštenju Super lige.

Ugo Vijeira je u Crvenu zvezdu stigao ovog leta kao slobodan igrač i izborio mesto standardnog prvotimca, a tokom sezone zabeležio je 22 nastupa u Super ligi Srbije i Kupu Srbije uz 14 postignutih golova i pet asistencija.

Najzaslužniji je za još tri pogotka postignuta sa bele tačke, nakon što je brzonogi napadač oboren u šesnaestercu rivala.

Vijeira je trenutno prvi strelac lige ispred klupskog kolege Aleksandra Kataija koji je postigao 13 i Valerija Božinova iz Partizana, koji je postigao 12.

„Zanimljivo je da je Crvena zvezda zabeležila pobede u svim prvenstvenim susretima u kojima je Vijeira nastupao, dok su jedina dva meča u kojima nije ulazio u igru završena remijem. Prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt njegova tržišna vrednost je u ovom momentu procenjena na oko dva miliona evra“, navodi se na sajtu Super lige Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar