U trendu

Ć vajcarska, Hrvatska i SAD u Svetskoj grupi Dejvis kupa

Teniska reprezentacija Ć vajcarske obezbedila je danas opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa poĆĄto je u Ćœenevi pobedila Holandiju sa 4:1. 
Ć vajcarsku je do pobede predvodio drugi teniser sveta RodĆŸer Federer, koji je danas doneo treći poen svom timu pobedom nad 144. igračem na ATP listi Tijemom de Bakerom od 3:0 u setovima (6:3, 6:2, 6:4). 

Federer je i u petak doneo poen Ơvajcarskoj, kao i Sten Vavrinka, a u danaơnjem poslednjem meču Henri Laksonen pobedio je Tima van Rijtohvena sa 7:6, 6:3.

Federer i Vavrinka nisu joĆĄ odlučili da li će sledeće sezone igrati u Dejvis kupu zbog zgusnutog kalendara, poĆĄto će se 2016. godine između Vimbldona i Ju Es opena igrati olimpijski turnir u Rio de Ćœaneiru. 

U Svetskoj grupi Dejvis kupa igraće i Italija, koja je danas u Irkucku pobedila Rusiju sa 4:1, Slovačka, koja je u Gdinji pobedila Poljsku sa 3:2, kao i Čeơka koja je pobedila Indiju u Nju Delhiju sa 3:1.

Selekcija SAD pobedila je u TaĆĄkentu Uzbekistan sa 3:1, Hrvatska je u Florijanopolisu pobedila Brazil sa 3:1. Nemačka vodi sa nedostiĆŸnih 3:1 protiv Dominikanske Republike u Santo Domingu.

U toku je meč Kolumbija – Japan, gde je 2:2.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.