U trendu

Švajnštajger potpisao sa Junajtedom

Kapiten fudbalske reprezentacije Nemačke Sebastijan Švajnštajger potpisao je danas zvanično ugovor sa Mančester junajtedom i rekao je da jedva čeka da počne sezona i njegov rad sa trenerom Lujom van Galom.

„Mančester junajted je jedini klub zbog koga bih napustio Minhen. Spreman sam za ovaj nov i uzbudljiv izazov u ligi za koju mislim da je najneizvensija na svetu i radujem se što ću raditi sa Van Galom“, rekao je Švajnštajger po potpisivanju ugovora.

Ovaj 30-godišnji vezni igrač proveo je 17 godina u Bajernu, sa kojim je osvojio osam titula prvaka Nemačke i Ligu šampiona, između ostalih brojnih trofeja.

„Nikad neću zaboraviti vreme koje sam proveo u Bajern Minhenu. Hvala svima u klubu i navijačima na sjajnim uspomenama“, rekao je Švajnštajger za sajt kluba.

Van Gal je radio sa Švajnštajgerom u Bajernu.

„Poznajem Bastijana, radili smo zajedno u Bajernu i zaista sam oduševljen što dolazi u Mančester junajted. Njegova biografija dovoljno govori o njemu. Osvojio je sve što može da se osvoji na klupskom nivou i bio je veliki deo tima Nemačke koji je osvojio Svetsko prvenstvo prošlog leta. On je potpuni profesionalac i niko ne sumnja u njegov talenat i sposobnost da kontroliše utakmice. Donosi bogato iskustvo i on je izuzetno pojačanje za naš tim“, rekao je Van Gal.

Švajnštajger je 111 puta nastupao za Nemačku. On će u ponedeljak sa timom otputovati na predsezonsku turneju u SAD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.