U trendu

Svečano otvoren atletski trenažni stadion na Banjici

BEOGRAD – Najmoderniji atletski trenažni stadion, sa novom tartan stazom i osvetljenjem, otvoren je danas u Beogradu.

Stadion se nalazi u sklopu Atletske dvorane na Banjici, a otvorili su ga ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimovoć, u društvu predsednika Svetske atletike Sebastijana Koua i prvog čoveka Evropske atletske federacije Dobromira Karamarinova.

„Pre par godina obećali smo da ćemo promeniti atletsku sliku Srbije i danas, u prisustvu najvažnijih ljudi svetske atletike, pojazujemo da je Srbija rame uz rame sa svetom. Postalo je normalno da se otvaraju novi atletski objekti, da se ostvaruju značajni rezultati, a posebno nam je važna podrška Svetske i Evropske atletike, posebno gospodina Koua, vrsnog atletičara i olimpijca. Pre nekoliko godina biki smo domaćini najboljeg Evropskog dvoranskog prvenstva u istoriji, a za par meseci bicbemo ponosni domaćini Svetskog atletskog dvoranskog šampionata“, izjavio je Udovičić.

Jevrosimović je istakao da je srpska atletika dobila prestižan stadion.

„Prvi put imamo da trenažna staza i atletska dvorana stoje jedan pored drugog, tako da atletičari mogu da treniraju tokom cele godine. Mi smo dobili značaajna finansijska sredstva, naš budžet nikad nije bio veći, ove godine smo završili pet atletskih objekata, a takođe smo dobili finansijska sredstva za pomoć klubovima“, istako je Jevrosimović i zahvalio se Vladi Srbije, predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i vojci Srbije jer se dvorana i alteski teren nalaze na njihovom prostoru.

Prvi čovek Svetske atletike čuveni Britanac Sebastijan Kou iskazao je zahvalnost što je gost Beograda.

„Okružen sam ljudima svih segmenata, koji vole atletiku, to je olimpijski sport broj jedan. Ovo je još jedno poglavlje u srpskoj atletici, zahvaljujem se Veselinu koji je neverovatan predsednik, zahvaljujem ministru, ali sve ovo se dešava jer imate političko liderstvo koje razume i podržava sport. Takođe je i Dobromir Karamarinov uradio mnogo za atletiku na Balkanu“, rekao je Kou i doda da očekuje da dvoransko Svetsko prvenstvo u Beogradu, baš kao što je bilo Evropsko, bude najbolje ikad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.