najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Svečano otvoreno EP u vaterpolu u Beogradu

Evropsko prvenstvo u vaterpolu svečano je danas otvoreno u Beogradu, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić poželeo je takmičarima viteško nadmetanje, da trijumfuju najbolje ekipe, a publici da uživa.

„Neka najbolja ekipa trijumfuje. Neka pobedi i viteštvo i sport. Zahvaljujući dosadašnjim sveukupnim rezultatima u sportu i poverenju koje Srbija uživa u medjunarodnoj sportskoj zajednici, ukazana nam je čast da budemo domaćini 32. Evropskog prvenstva. Za nas je ovo takmičenje prilika da svet bolje upozna Srbiju“, rekao je u Beogradskoj areni Nikolić, kome je veći deo publike zviždao na početku, a aplaudirao po završetku govora.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je Srbija zemlja sporta i vaterpolo šampiona, kao i to da mu je čast što će narednih 15 dana biti domaćin sportskoj eliti.

„Siguran sam da ćemo pokazati kako se bori za našu zastavu, himnu, grb, za Srbiju. Znam da je san svakoga od njih da osvoji medalju pred svojim navijačima i želim da ponovo zablistaju u punom sjaju. Oni to apsolutno zaslužuju“, rekao je Udovičić.

Publika je zviždala Udovičiću kada je zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na podršci u organizaciji takmičenja.

„Hvala vam što zviždite jer ste me podsetili da smo upravo u ovakvoj atmosferi dobijali najteže utakmice i više puta pokazali da smo velika ekipa. Često smo osvajali medalje u ovakvim atmosferama“, kazao je Udovičić.

On je pozdravio i prisutnog premijera Malte Džozefa Muskata, kao i potpredsednika vlade Rusije Dmitrija Rogozina, za šta je dobio ovacije.

Najveća beogradska dvorana je prilikom svečanog otvaranja kontinentalnog šampionata bila ispunjena gotovo do poslednjeg mesta, a derbi utakmica prvog kola Grupe B izmedju Srbije i Hrvatske igraće se pred više od 11.000 gledalaca.

Srbija će se takmičiti u Grupi B sa selekcijama Hrvatske, Malte i Francuske.

Evropsko prvenstvo u Beogradu trajaće do 23. januara i biće najmasovnije u 90 godina dugoj istoriji tog takmičenja, a učestvovaće 16 muških i 12 ženskih nacionalnih timova.

Pobednici u obe konkurencije izboriće plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, s tim da su muške selekcije Srbije, Hrvatske i Grčke već izborili plasman na Igre.

EP će pratiti 300 akreditovanih novinara, pravo na prenos kupila je 31 medijska kuća, a utakmice će biti direktno prenošene i u SAD. Takodje, 100 prenosa utakmica biće dostupno i na internetu.

U Beogradskoj areni su za potrebe takmičenja postavljena dva montažna bazena – manji za zagrevanje i veliki za utakmice.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike