U trendu

Šveđani prejaki: Novi poraz Srbije, meč odluke protiv Islanda

Rukometna reprezentacija Srbije zabelezila je drugi poraz na Evropskom prvenstvu, pošto je večeras u Splitu poražena od Švedske 30:25 (16:10) u drugom kolu A grupe.

Izabranici Jovice Cvetkovića, kao i protiv Hrvatske, pokazali su slabu partiju bez povređenih Marka Vujina i Stefana Vujića, u napadu su propustili mnogo zicera, ali ni odbrana nije bila bolja jer su primili pregršt golova iz kontri, pre svega u prvom poluvremenu.

Ponovo se istakao protivnički golman Mikel Apelgren sa 19 odbrana, kao i, za razliku od prethodnog duela, srpski Vladimir Cupara (16), ali ni to nije bilo dovoljno „orlovima“ pošto su od početka konstantno jurili veliki zaostatak sve do poslednjih 10 minuta kada su spustili na -2, ali ne i da unesu neizvesnost.

Najefikasniji u srpskoj selekciji bio je Nemanja Ilić sa pet golova, četiri je dao Petar Nenadić, po tri Žarko Šešum i Bojan Beljanski, a kod Šveđana pet je postigao Albin Lagergren.

Prolaz dalje sada je pod velikim znakom pitanja, jer je Srbija kao poslednja jedina u grupi bez bodova i moraće da nadigra Island u utorak, a da Hrvatska slavi protiv Islanda večeras od 20.30.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar