najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Svetski doček svetskih šampiona

Više od 50.000 navijača dočekalo je večeras u Beogradu omladinsku reprezentaciju Srbije, koja je na Novom Zelandu osvojila titulu prvaka sveta.

Praćeni povicima “šampioni”, “šampioni”, članovi stručnog štaba i reprezentativci izneli su pobednički pehar na balkon Gradske skupštine, tradicionalno mesto proslave uspeha srpskih sportista.

Veliki broj građana došao je da pozdravi prvake sveta, koji su u otvorenom autobusu iz Stare Pazove doputovali do Skupštine grada. Ne pamti se kada je centralni plato bio toliko ispunjen. Večerašnji spektakl podsetio je na prve dočeke kada su sredinom devedestih godina prošlog veka slavljeni uspesi košarkaša.

https://twitter.com/Brannko10/status/613053156734406657?ref_src=twsrc^tfw

Trener Veljko Paunović se zahvalio građanima na dočeku u ovolikom broju. Orlići su zajedno sa fanovima pevali pesme koje su ih proslavile, skandirali treneru Paunoviću, posvetili titulu prvaka građanima Kosova.

“Nismo samo mi najbolji i vi ste, jer ste nas bodrili sve vreme. Daće Bog da se ponovo vidimo ovde”, poručio je kapiten Predrag Rajković.

Najveće ovacije dobio je selektor Veljko Paunović, koji je pozvao publiku da pozdravi šampione.

“Hvala vam na podršci koju ste nam pružali tokom Svetskog prvenstva. Mnogo nam je značila u teškim trenucima, a bilo je ih, znate i sami. Istrajnost i jedinstvo ovih momaka, kako na terenu, tako i van njega, uspela je da pobedi”, rekao je Paunović.

On je otkrio da je uspeh čuvene generacije fudbalera iz Čilea 1987. godine inspirisao reprezentativce prilikom okupljanja pre tri godine u Staroj Pazovi.

Posle svečanog dočeka ispred Starog dvora, fudbalere je primio gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Petorica fudbalera, kako bivših tako i sadašnjih igrača Vojvodine – Sergej i Vanja Milinković-Savić, Mijat Gaćinović, Radovan Pankov i Srđan Babic zajedno sa Miloradom Kosanovićem, nastaviće put za Novi Sad gde će na Štrandu proslaviti titulu sa sugrađanima.

Omladinci Srbije ostvarili su istorijski uspeh osvojivši titulu šampiona sveta za fudbalere do 20 godina.

Ekipa Veljka Paunovića odigrala je sjajno čitav turnir, a u finalnoj utakmici u Oklendu, pobedila je posle produžetaka odgovarajuću selekciju Brazila sa 2:1 golom Nemanje Maksimovića u 118. minutu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike