U trendu

SVETSKI PRVAK OČAJAN POSLE SUSPENZIJE Šubenkov: Moja karijera je uništena

Svetski šampion na 110 metara s preponama Sergej Šubenkov rekao je da je, posle odluke o suspenziji ruskih atletičara sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, njegova karijera uništena.

“Oni koji su se dopingovali treba da budu kažnjeni, nemam tolerancije za njih, ali ja sam čist i kažnjen sam. Nikoga nije briga što je moja karijera uništena”, rekao je Šubenkov, a prenosi BBC.

Sud za sportsku arbitražu odbio je u četvrtak žalbu Olimpijskog komiteta Rusije i 68 atletičara koji su tražili da učestvuju na Olimpijskim igrama. CAS je tako potvrdio odluku Međunarodne atletske federacije da zbog navodnog sistematskog dopinga zabrani učešće atletičarima Rusije u Riju.

Šubenkov je otkrio i da je podneo zahtev da se u Riju takmiči kao neutralni sportista, ali da je njegov zahtev odbijen. Ovaj 25-godišnji atletičar aktuelni je šampion sveta u trci na 110 metara s preponama. Pored zlata u Pekingu 2015, Šubenkov je dve godine ranije osvojio bronzu na šampionatu sveta u Moskvi. Šubenkov je i aktuelni evropski prvak u toj disciplini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.