U trendu

Tadić predvodio Ajaks u finale Kupa, Klasen pogođen u glavu

ROTERDAM – Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić postigao je gol za Ajaks u pobedi 2:1 na gostovanju večitom rivalu Fejenordu u polufinalu Kupa Holandije, u meču koji je bio prekinut jedno vreme jer je u glavu pogođen vezista gostiju Davi Klasen.

Tadić je u 14. minutu iskoristio grubu grešku dvojice defanzivaca Fejenorda i postigao gol za prednost gostiju. Na odmor se ipak otišlo rezultatom 1:1, pošto je najbolji strelac domaćih Santi Himenez poslao loptu u mrežu Ajaksa u 45+2. minutu.

Najveći derbi holandskog fudbala je obeležio prekid u 64. minutu, kad su navijači domaćih upaljačem pogodili Davija Klasena, koji je samo 13. minuta ranije postigao pobedonosni gol za goste iz Amsterdama.

Kad je Klasen pogođen u glavu i pao krvav na teren, trener Ajaksa Džoni Hejtinga je povukao ekipu sa terena, a sudija Alard Lindhout je prekinuo meč.

Utakmica je posle dvadesetominutnog prekida ipak nastavljena, pa se Ajaks plasirao u finale Kupa u kojem će se za pehar boriti protiv PSV Ajndhovena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.