U trendu

Tadić: Učinićemo sve da pobedimo Brazil i plasiramo se u osminu finala SP

Srpski fudbalski reprezentativac Dušan Tadić rekao je danas da će njegova ekipa učiniti sve da pobedi Brazil u poslednjoj utakmici grupne faze i plasira se u osminu finala Svetskog prvenstva.

„Prošlo je više vremena od duela sa Švajcarskom, malo smo se ohladili. Učinićemo sve da se plasiramo u narednu rundu, znamo da će biti jako teško, ali učinićemo sve da do toga dodjemo. Najviše volim kada je sve u našim rukama, kada zavisimo sami od sebe“, rekao je Tadić, preneo je RTS.

Fudbaleri Srbije igraju u sredu od 20 časova u Moskvi protiv Brazila utakmicu trećeg kola Grupe E na Svetskom prvenstvu. Srbiji je potrebna pobeda za plasman u osminu finala, pošto je u petak uveče izgubila od Švajcarske sa 1:2.

„Nadam se da ćemo da produžimo boravak u Rusiji i posle 28. juna. Znamo da igramo protiv Brazila, treba da ih poštujemo ali ne treba da ih se plašimo. Imaju mnogo dobrih stvari, ali i mnogo stvari koje mi možemo da iskoristimo. Mislim da možemo da pobedimo, neće biti ni malo lako, ali može se“, naveo je Tadić.

Govoreći o utakmici sa Švajcarskom, Tadić je rekao da je sudija mnogo oštetio njegovu ekipu, ali da se on uvek trudi da vidi šta je njegov tim mogao bolje da uradi, da ne traži problem u drugima.

„Jako nas je oštetio, ali trebamo da pokušamo da budemo bolji. Imali smo sastanak bez selektora, to je super, ja volim takve stvari, da uvek kažemo iskreno jedni drugima šta mislimo. Najbitnije u fudbalu i životu jeste da budemo iskreni i pošteni, da se ne krijemo nego da kažemo u lice sve, jedino tako mogu da se reše problemi“, rekao je fudbaler Sautemptona.

Tadić je rekao da u utakmici protiv Brazila treba biti pametan, da se ekipa ne zaleti.

„Ne možemo da se zaletimo svi u napad, a da primimo dva gola iz kontranapada. Ubedjen sam da će da postoji organizacija i da iz toga možemo da ugrozimo Brazil. Oni su jako opasni kada im se otvori mnogo prostora, kada se branimo moramo da im suzimo taj prostor, a kada ih napadamo da napadamo kako treba“, rekao je on.

Upitan o duelu s Marselom, Tadić je rekao da je to jedan od najboljih levih bekova na svetu.

„Igrali smo jedan protiv drugog pre četiri godine, ali koncentrisan sam samo na našu igru, da ih ugrozimo što je više moguće. To je samo jedan od duela, treba svaki igrač na svojoj poziciji da pokuša da dobije svoj duel, da možemo da donesemo prevagu“, dodao je on.

Tadić je rekao da za utakmicu protiv Brazila ne treba nikakva posebna priprema, pošto je to jedinstvena prilika za svakog igrača.

„Znamo šta nam znači utakmica, svi smo maštali da igramo na Svetskom prvenstvu protiv Brazila gde možemo da se plasiramo u drugu rundu. Sve je moguće na ovakvom takmičenju, uvek će biti nekog iznenadjenja, a mi se nadamo prolasku. To će biti potpuno drugačija utakmica od one protiv Švajcarske, pokušaćemo da se što bolje pripremimo i analiziramo šta je do sada bilo dobro, a šta ne“, rekao je Tadić.

Pomoćni trener reprezentacije Srbije Milan Rastavac rekao je da će predstojeća utakmica zavisiti od trenutnog raspoloženja brazilskih igrača, na koji način će shvatiti meč i od odgovora njegove ekipe.

„U mnogo situacija mora da bude improvizacija i reakcija na utakmicu. Spremamo se da budemo voljni i da reagujemo zajedničkim aktivnostima. Timskom saradnjom u defanzivi zaustaviti Nejmara, on je noseći autoritet ovog tima Brazila. Deluje da su igrači pod obavezom da mu daju loptu. On ima svoje kvalitete, a imamo i mi naše adute, timsku defanzivu“, naveo je on.

Rastavac je dodao da će taktička priprema za Brazil biti lakša od pripreme za meč sa Švajcarskom.

„O njima svi sve znaju, psihološka priprema je još lakša. Malo je takvih momenata za uživanje u fudbalu, igramo protiv Brazila, koga ceo svet voli da gleda. Na tom meču postoji šansa da napravimo rezultat, nema lepše prilike za ekipu našeg nivoa, ko želi u drugi krug mora da napravi malo čudo. Sve će biti lako u pripremi ove utakmice“, naveo je on.

Rastavac je rekao da je slika utakmice sa Švajcarskom „malo iskrivljena“, pošto je njegova ekipa trčala više od protivnika, a da su joj dueli i agresivnost umnogome oduzeti sudijskim odlukama.

„U odredjenim stvarima nam nije bilo dozvoljeno, u trkačkim smo bili bolji. Nastavićemo da radimo to što želimo. Treba nam pobeda, razmišljamo kako što češće ugroziti Brazilce. Branićemo se kao što se svi brane, ali ideja je da što više ugrozimo Brazil i dodjemo do rezultata“, rekao je on.

Tadić i Rastavac nisu odgovarali na pitanja o proslavi golova Granita Džake i Džerdana Šaćirija, dok se pomoćni trener osvrnuo na odluku da se ne pregleda sporni snimak i nedosudjeni penal nad Aleksandrom Mitrovićem.

„Čudno je to i za vas i za mene. Nemamo uticaj na te stvari. Možemo samo da igramo i damo sve od sebe. Postoje ljudi koji moraju o tome da brinu, nismo srećni žao nam je, oštećeni smo i nadamo se da se to neće deseti na narednom meču“, rekao je Rastavac.

Pitanje o disciplinskom postupku koji je Fifa pokrenula protiv Džake, Šaćirija, ali i selektora Srbije Mladena Krstajića, portparol FSS-a Milan Vuković nije želeo da komentariše, a dodao je da će „ovih dana“ biti odluka o žalbi srpskog tima na sudjenje protiv Švajcarske. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar