U trendu

Tanasković predsednik Sportskog komiteta ISF

BEOGRAD – Prvi čovek Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković izabran je u Briselu za za predsednika Sportskog komiteta Međunarodne sportske školske federacije (ISF).

Sportski komitet je uz Izvršni odbor, najvažnije telo u ISF, koje između ostalog odlučuje o domaćinstvima Svetskih prvenstava u svim sportovima, unapređuje sportske događaje i bavi se promocijama školskog sporta.

„Velika mi je čast što sam dobio podršku od čelnih ljudi ISF. Imal smo i sastanak sa predsednikom ISF Lorentom Petrinkom. Ova federacija je velika, odlično se radi u celom svetu, ali je cilj da budemo još bolji i razvijamo se. Sportski komitet takođe predlaže članove raznih komisija u okviru ISF. Predložili smo Aleksandru Marjanac za predsednika Komisije za plivanje, Borisa Tomića za člana komisije za košarku i Jovana Lekića za člana komisije za atletiku“, izjavio je nekedašnji trofejni odbojkaški reprezentativac.

Savez za školski sport Srbije i ove godine je imao puno uspeha na domaćoj i međunarodnoj sceni. Osvojene su medalje u muškoj i ženskoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu u odbojci u Češkoj, kao i medalja u ženskoj košarci na školskom SP koje je perfektno organizovano u Beogradu.

Zajedno sa Ministasrtvom omladine i sporta sprovedena je akcija podele školske opreme u Osnovnim školama širom Srbije, a sledeće nedelje zajedno sa Kancelarijom Evropske unije u Srbiji i Olimpijskim komitetom Srbije organizovaće se program Evropska nedelja sporta.

Beograd će 2019. godine biti domaćin Svetskog prvenstva za srednjoškolsce u fudbalu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.