U trendu

Teodosić: Meč sa SAD u grupi bio ključan ka srebru

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je danas da je meč sa selekcijom SAD u grupi bio možda i prelomni trenutak na Olimpijskim igrama u Riju, pošto je ekipa tada shvatila da može da napravi uspeh i ode do same završnice.

Izabranici Aleksandra Đorđevića osvojili su srebrnu medalju na Igrama u Riju, posle poraza od SAD (96:68) u finalu, ali predvodnik sadašnje generacije kao bitan detalj odlučio tesan poraz u grupi od istog rivala (94:91).

„Svi smo se potajno nadali velikom uspehu i medalji, ali to nismo smeli sami sebi da priznamo, a potom i kažemo. Onog trenutka kada smo videli da možemo da igramo sa Australijom, u nekim momentima i sa Amerikancima, dobili smo dodatno samopouzdanje koje smo iskoristili u dobrom smeru i napravili sjajan rezultat“, rekao je Teodosić novinarima na druženju u Roda marketu koje je organizovao KSS.

Teodosić, koji je sa reprezentacijom osvojio treću srebrnu medalju na sva tri velika takmičenja, poručio je da veliko zajedništvo i timski duh krase reprezentaciju.

„Svaki meč je imao značanje u datom trenutku, a možda smo posle duela sa SAD u grupi videli da možemo da verujemo u sebe. Tu smo napravili dodatni motiv“, rekao je on.

On je posebno bio dirnut povratkom u Beograd i dočeku ispred Narodne Skupštine, rekavši da nije očekivao onakav spektakl.

„Nadali smo se onakvom dočeku, ali nismo očekivali u toj meri. Sjajan je bio osećaj, drago mi je što su i ostali iz olimpijskog tima došli. Oni su, takođe, doneli radost srpskom narodu. Atmosfera je bila za uživanje u Riju, mnogo smo pomagali jedni drugima“.

Teodosić je dodao da je veoma motivisan da u narednoj sezoni odbrani titulu prvaka Evrope sa CSKA, nakon što je „probio led“ prošle sezone i došao do prvog pehara Evrolige.

„Za dva dana već slede novi izazovi i kreću pripreme za Evroligu. Postoji velika želja da ponovimo uspeh iz prošle sezone i odranimo trofej. Tokom Olimpijskih igara zvali su me saigrači da čestitaju i drago mi je zbog toga. Isto bih i ja učinio njima da su igrali na Olimpijskim igrama“, rekao je odlični plejmejker.

Teodosić se kratko osvrnuo na opkladu sa Boganom Bogdanovićem i Nikolom Kalinićem, istakavši da posle uspeha u Brazilu nema problem da im plati letovanje na Ibici, prema dogovoru.

„Sad sam se tek sreo sa Bogdanom, nismo pričali o tome, ali ne sumnjam da je doneo račune sa letovanja. Da li ću se opet kladiti sa njim? Ako je to cena uspeha, onda ću nastaviti“, nasmejao se Teodosić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar