U trendu

Teodosić: Saigrači su zaslužni za moje asistencije

Košarkaški reprezentativac Srbije Miloš Teodosić rekao je da su saigrači zaslužni za njegova dobra dodavanja u današnjoj utakmici protiv Turske.

Košarkaši Srbije pobedili su danas Tursku sa 91:72 u četvrtom kolu Grupe B na Evropskom prvenstvu i ostvarili četvrtu pobedu. Srbiju su do pobede predvodili Miroslav Raduljica sa 20 poena i šest skokova i Miloš Teodosić sa 17 poena i 13 skokova.

Teodosić je sa 13 asistencija izjednačio rekord evropskih prvenstava, ali i postavio lični rekord.

„Ne znam koliki mi je lični rekord, 13? Sad moram da častim saigrače, bacam se u trošak. Ne bih mogao da napravim ni pet a kamoli 10 asistencija da nemam ovakve saigrače, to je njihova zasluga“, rekao je Teodosić srpskim novinarima posle utakmice.

On je rekao i da ekipa može još da napreduje i da će i u sutrašnjoj utakmici protiv Italije (14.30) ići na pobedu, kako bi osvojila prvo mesto u grupi.

„Ne možemo ni da se opustmo posle dobrih igara… Italijani su sjajna ekipa, pokazali su da znaju da igraju košarku, pre svega juče protiv Španije. Videćemo šta će danas uraditi. Idemo suta da pobedimo i to je to“, rekao je Teodosić.

Centar Srbije Miroslav Radiljica rekao je da je dobra odbrana donela pobedu i da ekipa može da igra još bolje.

„Bio sam na pravom mestu, dodavali su lopte a ja sam ubacivao u koš, ali najozbiljnije. Teodosić je imao 13 asistencija, a u poluvremnu 10, to je nevidjeno. Pronalazili smo se, ali prvenstveno odbrana. Koncentrisano smo igrali, rastrčali smo se u prvom poluvremenu i to je donelo veliku razliku. Imali smo mali pad u trećoj četvrtini, nije bas karakteristično za nas ali smo do kraja odigrali koncentrisano“, rekao je on.

Raduljica je dodao da utakmica nije bila laka, da je Turska dobra ekipa i da rezultat možda nije realan i naveo da Srbija može bolje.

„Mi možemo samo da odigramo bolje u odbrani, kao što se vidi iz utakmice u utakmicu. Trudićemo se da dižemo odbranu i iz toga da igramo. Moramo da održimo koncentraciju i da gradimo igru“, rekao je on i dodao da misli da tokom prvenstva može da poravi svoju igru.

„Ima prostora na napredak, malo lutam prve dve-tri utakmice siguran sam da će forma da se diže tokom prvenstva“, rekao je Raduljica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar