U trendu

Teodosić: Sjajan uspeh, ali očekivan

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić ocenio je da je njegova ekipa postigla sjajan uspeh plasmanom na Olimpijske igre, ali i da je to očekivala.

„Sjajan uspeh, to smo i očekivali, tome smo se nadali. Odigrali smo danas sjajnu utakmicu, skoro bez greške. Mislim da smo svi zadovoljni, uključujući i publiku. Negde i na poluvremenu je bilo pomisli da je meč rešen, ali i u treću četvrtinu smo ušli maksimalno ozbiljno. I na 30 razlike smo pokazali kakav smo karakter i kakva smo ekipa“, rekao je Teodosić novinarima posle meča.

Srbija je večeras pobedila Portoriko sa 108:77 u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, a jedan od najboljih je bio Bogdan Bogdanović, koji je meč završio sa 26 poena i osam asistencija.

„Posle promašenog zicera prošle godine (u polufinalu Evropskog prvenstva), nisam spavao noćima. Mnogo sam razmišljao o tome i to je ostavilo traga na početku moje sezone u klubu. Hteo sam da to vratim na neki način i mislim da sam iskoristio šansu da se iskupim za prošlu godinu“, rekao je Bogdanović novinarima.

Srbija je porazom od Litvanije u polufinalu EP propustila šansu da se plasira na Olimpijske igre.

„Ovakav put do Rija je malo skuplji, ali smo bar dobili kartu za prvu klasu. Znamo šta smo propustili u Francuskoj. Bili smo na korak od cilja i nismo hteli da uopšte ove godine da dodjemo u situaciju da to ispustimo. Pokazali smo još jednom kakav smo tim i kakvu atmosferu imamo u svlačionici. Imamo izuzetno prijateljske odnose u timu, to nas je i odvelo na Olimpijske igre“, rekao je Bogdanović.

Miroslav Raduljica bio je kratak i sažet.

„Ima li šta da se kaže posle ovakveutakmice i svega što ste videli na terenu? Sve što imam da kažem je da volim ove momke, od  prvog do poslednjeg“, rekao je Raduljica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.