U trendu

Terzić: Da zaboravimo sve i krenemo ispočetka

NAGOJA – Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je da nije zadovoljan igrom i načinom na koji je njegov tim poražen od Holandije (3:0) na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Srpkinje su, posle sedam pobeda i obezbeđenog plasmana na Fajnal-siks, vezale drugi poraz i završile na trećem mestu E grupe druge faze takmičenja.

„Utakmica je bila slična kao protiv Japana, s tim da je bilo još lošije. Bez obzira na to što smo se davno kvalifikovali za Fajnal-siks ne može da mi bude jasno da bez energije odigramo oba meča. Upozoravao sam devojke, nismo uspeli, najmanji je problem izgubiti od vrhunske ekipe kao što je Holandija, ali ne na ovaj način“, rekao je Terzić posle meča.

On je dodao da veruje da će srpske odbojkašice u glavni prevazići poraze od Japana i Holandije.

„Moramo da zaboravimo sve što je bilo, sedam pobeda i dva poraza, igru i krenemo sve ispočetka. Neophodno je da se borimo i damo maksimum, verujem da će doći rezultati“.

Odbojkašica Ana Bjelica kaže da najbolji deo prvenstva tek predstoji.

„Sada će se videti kakve smo i od čega smo. Došlo je vreme da se prebacimo na viši nivo. Dobro je da se desilo ovo pre Fajnal-siksa, nadam se da je ovo prava škola“, zaključuje Bjelica.

Srbija će večeras saznati rivale u novoj grupi F6, koja startuje u nedelju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.