U trendu

Terzić: Dug 36-39 miliona, stabilizacija za dve-tri godine

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je da dug najtrofejnijeg srpskog kluba iznosi između 36 i 39 miliona evra i da potpunu finansijsku stabilizaciju očekuje za dve-tri godine.

„Nije lako raditi u neimaštini, kad svaki dan strepiš da će se pojaviti neko sa potraživanjima. Kada smo došli u klub dug je iznosi 52 miliona, ali nije bitno samo to, nego i struktura duga. Najveći problem bio je što se 13 miliona odnosilo na UEFA licencu, to smo isplatili za godinu i po dug je sad između 36 i 39 miliona. Ne mogu da kažem tačno koliko jer pregovaramo sa poveriocima o otpisivanju dela. Ipak, najvažnije je da imamo jasan plan smanjenja duga i kako da Zvezda za dve-tri godine postane stabilan klub“, rekao je Terzić u intervjuu za Ilustrovanu Politiku.

On je dodao da je transfer Marka Grujića u Liverpul vredan šest miliona evra deo projekta finansijske stabilizacije.

„Kad smo došli lansirali smo projekat „Pet Zvezdinih bisera“ i mnogi su mi se podsemavali na izjavi da će Zvezda na njima zaraditi 15 miliona evra. Naši rezultati pokazuju da smo na dobrom putu, od Grujića smo inkasirali šest, od Predraga Rajkovića tri, Luka Jović će nam doneti dva, odbili smo ponudu Bordoa za Vukašina Jovanovića vrednu dva i po miliona, a očekujem da će toliko vredeti i Mihailo Ristić“.

Terzić je istakao da su odnosi sa navijačima odlični i da oseća da ima njihovu podršku.

„Navijači su letos sa pravom bili nezadovoljni posle slabih igara na početku sezone. Njima je Zvezda najvažnija na svetu, sad igramo dobro i zadovoljni su. Nisu tačne pričaju da oni biraju trenera, nikada za sve vreme koliko sam ja u klubu nisu pokazali želju da rukovode, ali imaju neke svoje principe koje ja izuzetno poštujem“, istakao je Terzić i dodao da ne može da otkriva o kojim principima je reč.

On je dodao da mnogo poštuje Partizan, ali da su odnosi sa večitim rivalom veoma loši.

„Želeo bih da imamo korektan i sportski odnos. Međutim, za to je potrebno volje i one druge strane. Očigledno da njima teško pada ovolika dominacija Zvezde i to ne mogu ni da sakriju, već kroz medije to otvoreno pokazuju“.

Na kraju, Terzić je priznao da svima u klubu prija činjenica da premijer Aleksandar Vučić navija za Zvezdu.

„On je veliki navijač Zvezde i sigurno je da je njegov udeo u uspesima fudbalskog kluba izuzetno veliki. Pre svega jer je u velikoj meri uticao da u Zvezdu dođemo trener Božović i ja, verovao je u nas i stao je uz nas i kad rezultati nisu bili na očekivanom nivou. Aleksandar Vučić je u najvećoj meri doprineo da ruski „Gasprom“ produži ugovor o sponzortstvu na još tri godine i to je ta pomoć, zacelo, izuzetna“, zaključio je Terzić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.