U trendu

Terzić: Ne vidim sposobnog čoveka da vodi Zvezdu

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da ne vidi sposobnog čoveka koji može da vodi taj fudbalski klub i ocenio da njegovi kritičari iz opozicije nemaju hrabrost da rade.

„U ovom trenutku ne vidim sposobnog čoveka da vodi Crvenu zvezdu. Došao sam kada je klub bio pred stečajem, a uspeli smo da prihodujemo 20 miliona evra. Nije lako voditi Zvezdu. Što bi rekao Dragan Džajić, nema težeg kluba bez trofeja. Svi treba da preuzmemo odgovornost jer smo grešili, kao ljudi koji rade“, rekao je Terzić novinarima.

Prethodnih dana je Zvezdu i trenutno stanje u klubu kritikovalo nekoliko bivših igrača, uključujući Dragoslava Šekularca, Vladmira Cvetkovića i druge.

„Vidim opoziciju koja priča i koja nema hrabrosti da radi. Potrebni su nam sportski direktor, šef skautinga, koordinator omladinske škole. Neka kažu da neće da rade sa Terzićem, imali su pravo da to urade i 2015, a gde su tada bili tada veliki zvezdaši, gde im je srce da se uhvate sa problemima. Pozivam sve zvezdaše da se kandiduju za člana Skupštine, neka udju i kažu šta imaju. Bio bih srećan da nadju boljeg i sposobnijeg od mene. Svestan sam da su napadi dirigovani“, rekao je Terzić.

Po rečima Terzića, voleo bi da se nadje bolje i sposobnije rešenje od njega.

„Voleo bih da nadju boljeg i sposobnijeg od mene. Videćemo da li će uspeti. Ovi što pričaju kako Zvezda pripada zvezdašima treba da se zastide. Pa ovde su i Džajić, Dujković, Petrović. Voleo bih da se kandiduju ovi što se oglašavaju u medijima. Do sada niko nije izrazio želju, kao što se nisu pojavili ni 2014. godine“, dodao je on.

On je naveo da se postavlja pitanje da li su zahtevi javnosti realni jer je „ljubav prema Zvezdi jača od racionalnog razmišljanja“, i dodao da će se na Skupštini reći šta je dobro, a šta loše uradjeno.

Kada je reč o sukobu sa FSS-om i predsednikom Slavišom Kokezom, Terzić je kazao da je „došao novi Tole“, aludirajući na bivšeg prvog čoveka te organizacije Tomislava Karadžića.

„Zvezda je formalno dobila rat sa Toletom, ali suštinski je izgubila. Došao je novi Tole koji se poziva na političku moć. Nismo otkopavali ‘ratne sekire’ zato što ne volimo Slavišu Kokezu, nego zato što se Zvezdi otima decenijama. On i Tole imaju isti cilj, imaju iste ljude, iste pisce saopštenja. Jasno smo rekli šta nam smeta. Ako će on da ide do kraja, mi smo spremni da prihvatimo taj rat“, kazao je Terzić.

Terzić je ponovio da tvrdi da je Zvezda bolja od Partizana, ali da ne može da se bori protiv FSS-a.

„Pojedinci hoće da od Crvene zvezde naprave privatnu igračku. Zvezda je u poslednjih 25 godina uzela osam titula, dakle živelo se ranije bez tih titula. Razumem bol navijača jer smo izgubili titulu koja nam je bila u rukama. To ćemo da rešimo u našoj kući. I dalje tvrdim da smo bolji od Partizana, ali ne možemo da se borimo protiv FSS. Nije titula jedini paramtar. Da sam pre tri godine rekao da ću da prepolavim dug, navijači bi verovatno rekli: ‘Daj da ti stavimo sliku, Terziću vladaj Zvezdom doživotno'“, rekao je Terzić.

On je istakao da mu je žao što Zvezda nije osvojila titulu jer je čeka „restart kompletnog sistema“, kao i da je važnije da se napravi zdrav klub nego da se osvoji titula, iako će ovosezonsku „teško preboleti“.

Terzić je pozvao kontrolore da provere da li je „nestao jedan jedini dinar“ od kada je on u klubu, kao i da je spreman da „stavi potpis“ na dug od 25 miliona evra. Takodje, rekao je da će isto tražiti i kada bude odlazio iz kluba, kao i da se napravi revizija o tome kakav klub je zatekao i u kakvom ga stanju ostavlja.

Terzić je rekao da bi voleo da taj fudbalski klub u narednom periodu predvodi domaći trener koji mora da ispuni dva uslova – „osvajanje titule i forsiranje klinaca“.

„Nudi nam se mnogo trenera. Ima i stranaca, ali bih voleo da to bude naš čovek. Stranac teško može za kratko vreme da se navikne na ludilo u našem fudbalu. Novi trener mora da prihvati dve stvari, titulu i forsiranje klinaca“, rekao je Terzić novinarima.

Zvezdu je u poslednja tri kola Super lige Srbije sa klupe predvodio Boško Djurovski. On je zamenio Miodraga Božovića koji je posle poraza od Voždovca podneo ostavku.

„Ko god da dodje za trenera postavićemo pravila igre, a ona će glasiti: dva ili tri klinca u prvih 11 i isto toliko na klupi. Ko to ne prihvati neće biti imenovan za trenera. Od toga neću da odstupam… Žao mi je što nije bilo još Zvezdine dece u timu, možda su i moji zahtevi nerealni. Mnogo je teško ostvariti prihode bez klinaca. Novi treneri će morati da preuzme rizik i forsira decu. Devetoro dece će ići na pripreme“, dodao je Terzić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar