najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Terzić: Ostajem da služim Zvezdi

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da ne veruje da će u skorijem periodu biti izbori, zbog čega će ostati u klubu i nastaviti da rešava tešku finansijsku situaciju.

“Crvena zvezda danas funkcionise potpuno normalno, sa svim problemima koji su prateča stvar velikog kluba. Za sada ne vidim naznake da će biti izbora, niti da se neko grabi da rešava nagomilane i nasleđene probleme. Verovatno je mnogima i neprijatno da se kandiduju za predsednika posle ovako sjajnih rezultata koje postižemo. Dobra atmosfera i jedinstvo koje vlada u klubu na svim nivoima nam daje za pravo da izbori u klubu mogu samo da pokvare sve ove dobre rezultate”, rekao je Terzić za “Zvezdinu reviju”.

Terzić je u avgustu podneo ostavku, kao i kompletan Upravni odbor, ali je ostao u klubu jer nije izabrano novo rukovodstvo.

“S obzirom da novog rukovodstva nema, očigledno je da ostajem da služim Crvenoj zvezdi. Navijači su letos sa pravom iskazali svoje nezadovoljstvo. Mnogo toga se negativnog izdešavalo u kratkom periodu, ali sve je to Crvena zvezda. Jedino sto sam tražio kada sam došao bilo je vreme, očigledno da nije bilo strpljenja i tribina je eksplodirala. Razumem to i poštujem. Drago mi je takođe što su navijači kasnije shvatili da sam potreban Zvezdi i dali mi prećutnu podršku. Nisu mi rekli, ali je osecam”.

On je ponovio da nijedan standardan prvotimac nije na prodaju, ali i da je klubu potreban novac kako bi dobio UEFA licencu.

“Ne očekujemo da nam neko pokloni novac. Novac se mora zaraditi i to od TV prava, ulaznica, sponzora, UEFA takmičenja i transfera. Voleo bih da izbegnemo prodaju igraca, ali videćemo. Postoji mogućnost da se sa nekim inostranim klubom potpiše predugovor, da sada dobijemo sav novac, ali da igrač ostane kod nas do kraja avgusta i zavrsetka kvalifikacija za Ligu šampiona”.

Prvi operativac crveno-belih dodao je da su ciljevi osvajanje šampionske titule i ulazak u grupnu fazu jednog od dva najveća evropska takmičenja.

“Naravno da bismo više voleli Ligu šampiona, ali to je teži put. Od ove godine i Liga Evrope donosi prihod od UEFA i to 6,5 miliona evra direktno, plus četiri od ulaznica, ali i mnogih indirektnih prihoda. Jedini ispravan put za dugoročnu finansijsku stabilizaciju je učešće u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, ubeđen sam da ćemo u tome i uspeti”, zaključio je Terzić i dodao da mu prija podrška koju imao od klupske legende Dragana Džajića.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike