U trendu

Terzić: Pripremljen scenario Partizana i Karadžića

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić oštro je reagovao na spekulacije o regularnosti meča sa OFK Beogradom i poručio da je u pitanju unapred pripremljeni scenario sprege između Tomislava Karadžića i Partizana.

Terzić je pozvao Tužilaštvo, Interpol, UEFA, FIFA da sve istraže, ali ne od juče, nego u poslednjih osam godina otkad je Karadžić na čelu FSS.

„Očigledno je da su imali već unapred pripremljen scenario za medijski nastup, a  sve sa ciljem da se postignu dva efekta – da se diskredituje Crvena zvezda na startu šampionata i da se svaka naredna utakmica stavi pod poseban medijski fokus, kao i da se uoči predstojećih izbora u FSS sve što dolazi iz Zvezde prilepi etiketa negativno i neregularno“, rekao je Terzić na vanrednoj konferenciji za medije na stadionu Crvene zvezde i dodao da bi ista priča bila da je rezultat bio drugačiji, jer, Terzić je došao u Zvezdu iz OFK-a i kako god, neregularno je.

Terzić je dodao da je izjavom komesara za integritet FS S o tome da UEFA istražuje pobedu crveno-belih na Vračaru od 6:2 krenula sprega FŠ, Karadžića i Partizana, dosoljena izjavom potpredsednika crno-belih Milorada Vučelića, kako je podsetio direktorom RTS-a u Miloševićevo vreme, da je u pitanju kriminal.

„Nisam video Mirkova da se oglasio kad je Partizan dao tri gola Metalcu, ekipi čiji je vlasnik istovremeno i bio potpredsednik Partizana i član IO FŠ u Karadžićevo vreme. Njemu je to normalno, a nije mu normalno da Zvezda da tri gola OFK Beogradu sa igračem više. Dosta nam je više i Mirkova i njegovih dojava iz UEFA i Karadžića koji ima direktnu komunikaciju na njegovom tečnom engleskom sa Platinijem. Daj neka više izađu sa rezultatima istrage“, naveo je Terzić i upitao čime je to Karadžić zaslužio da ga na stadionu Partizana dočekuju kao Homeinija.

„Da li možda poštenim odnosom prema Crvenoj zvezdi i srpskom fudbalu. Zvezda poziva i UEFA i Interpol i sve strane organizacije, ali pre svega domaće, Tužilaštvo, neka dođu i istraže sve, ali ne od juče, nego unazad osam godina otkad je Karadžić predsednik FSS. Čaršijske priče su bile i da je Partizan regularno osvajao titule igrajući sa šest-sedam prijateljskih klubova, 12-15 prijateljskih utakmica, 25-30 bodova prednosti, što je rezultiralo titulama, kvalifikacijama za LŠ, ogromnim prihodima od UEFA, pozicijom igrača na tržištu, a Zvezdu gurali u ambis. A sad se oni setili?

Terzić je rekao da bi verovatno za Karadžića bilo normalno da OFK Beograd pobedi Zvezdu.

„Pogledajte utakmicu juče Vojvodina – Čukarički. U životu nisam video četiri čudnija gola. Da ne poznajem Ščepanovića i Obradovića imao bih sumnju na osnovu postignutih golova. Na osnovu čega je Mirkov ocenio da je Zvezdina pobeda neregularna, a ova regularna. Pustite me više tih kadionica, u životu nisam ušao u njih. Ako već postoje softveri, kamere, mora neko da dođe i uplati, valjda dobitnik mora da podigne svoj dobitak. Pohapsite ljude. Znamo mi Karadžića, on je spreman i na pakt sa đavolom, samo da bi ostao na vlasti. Nemojte da ga podsećamo na finale Kupa kada je Vojvodina napustila teren“, u dahu je ispričao Terzić.

Na kraju, Terzić je rekao da je u pitanju već viđena retorika iz Košarkaškog kluba Partizan.

„Oni prljavi i puni lopovluka našli da prozivaju Zvezdu. To je poznata retorika, prepisana iz KK Partizan, sad sve ponavljaju kao papagaji. Šta treba, da kleknemo i da smo sreći što smo drugi, iza Partizana koji je dugo imao vetar u leđa iz FSS i političke vlasti. Čestitiji smo i časniji i od Karadžića i Vučelića i svih iz Partizana. Sigurno nećemo prepustiti CZ njima takvima. Da li je problem što je Zvezda na dobrom putu da se konsoliduje“, poručio je Terzić na kraju, uz konstataciju da je njegovo pravo da od svih u klubu traži osvajanje šampionske titule.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar