U trendu

Terzić: Sigurno odlazim, ali pre toga ću rešiti licencu

Odlazeći generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da će se potruditi da klub izbori licencu za takmičenje u Evropi sledeće godine, iako neće biti deo novog rukovodstva.

„Već dva meseca upozoravam na problem licence i da izbori ne bi trebalo da se organizuju pre kraja decembra upravo zbog toga. Ničiji interesi ne mogu biti iznad interesa kluba. Jasno sam rekao da ne vidim sebe u novoj upravi i da sigurno odlazim. Upozoravao sam da moji saradnici i ja nemamo legitimitet da molimo i pregovaramo kao odlazeće rukovodstvo, da obećavamo nešto sto bi trebalo neko drugi da ispuni. Ove probleme mora da resave novo rukovodstvo“, rekao je Terzić u pisanoj izjavi Tanjugu.

On je izjavio da kandidati koji su se u medijima pojavljivali kao potencijalni predsednici kluba znali za nasleđene probleme i da su nudili rešenja, ali da se na kraju nisu kandidovali.

„Neki od njih su se distancirali od tih medijskih natpisa, ali drugi nisu, i nisu jasno rekli da ih ne pominju u kontekstu novog predsednika. Svi su znali da je Crvenoj zvezdi potrebno 3,8 miliona evra za licencu, ali da imamo 8,6 miliona evra potpisanih ugovora sa nedospelim potraživanjima koji se mogu naplatiti. Dva meseca je trajala izborna kampanja i svi su imali vremena da se organizuju da bi se ovi problemi rešavali. Svi su najavljivali nekakve ekspertske timove raznih stručnjaka koji već analiziraju probleme i spremali programe i rešenja. I gde je sada predsednik? Nema kandidata, kao sad aim ne valja Statut“, rekao je  čelnik crveno-belih i dodao:

„Situacija je takva kakva jeste i bez obzira na sve, Crvena zvezda mora biti iznad svih nas. Probleme moramo da resavamo svi zajedno. Već dva dana jurim i molim i bivše igrače, klubove, bankare, Makabi i Telekom da rešimo probleme. Vratio sam se danas na stadion, moramo da dobijemo licencu. Ništa ne obećavam osim da ću dati svoj maksimum“, zaključio je Terzić.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Raša

    Ko god podigao izbornu prašinu, nije imao dovoljno aduta i jasnu viziju kako ako se kandiduje. Stoga je postojeće rukovodstvo NAJBOLJE i nikakve daljnje izbore do redovnih ne treba više organizovati. Terzić je puno pomogao u klubu i bilo kakve promene ne mogu klubu ništa doneti. Stoga, da se uspostavi maksimalna kohezija u klubu, legitimna uprava da nastavi sa radom, da se dogura do Licence i sa pravom prepravkom tima do LŠ! Nemojmo nazad!

Napišite komentar