U trendu

Terzić: Titula i forsiranje mladih, Lukovića ceka funkcija

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da su u novoj sezoni glavni ciljevi osvajanje šampionske titule i afirmacija mladih fudbalera iz omladinske škole.

„Glavni cilj uvek mora da bude osvajanje titule, a ove godine imaćemo obavezu da afirmišemo mlade. To smo ispustili u prošloj sezoni i moramo da nadoknadimo. Evropsko tržište prepoznaje samo mlade, Zvezda ima odličnu školu, doveli smo najtalentovanije igrače u Srbiji i oni su stasali da odgovore zahtevima prvog tima. To zna i naš trener“, rekao je Terzić novinarima na prvom okupljanju u sezoni 2017/2018.

Kako je naveo, Terzić ima puno poverenje u trenera Vladana Milojevića i sportskog direktora Mitra Mrkelu u ispunjivanju ambicija.

„Neće biti lako realizovati dva postavljena cilja, ali verujem u Milojevića i Mrkelu, koji su se pokazali upravo u tom delu. Forsiranje Zvezdine dece nije alibi, moramo da ujedinimo dva cilja. To je dugoročna strategija kluba“.

Crveno-beli su do sada doveli samo Marka Gobeljića iz Napretka, a prema rečima Terzića Zvezda nema novac za skupe igrače pod ugovorima.

„Tražimo pojačanja iz tri grupacije, iz Superlige, povratnike naše iz inostranstva i strance. Imamo pet stranaca, stručni štab računa na sve i svaki je potreban. Nemamo novac da plaćamo velika obeštećenja, možda sitna da, i to je rezultat nedomaćinskog poslovanja prethodnih rukovodstava“.

Terzić je otkrio da će dosadašnjem kapitenu Aleksandru Lukoviću, koji izvesno završava karijeru, biti ponuđena nova funkcija.

„Odlučili smo se za drastično podmlađivanje tima, osim sa Anđelkovićem saradnja nije nastavljena sa iskusnim igračima. Sa Lukovićem je obavljen razgovor, za njega ima mesta u klubu, zavisi od njega na kojoj funkciji“, zaključio je Terzić, uz konstataciju da će Skupština kluba biti održana krajem juna.

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su danas pripreme za novu sezonu sa 27 igrača na stadionu Rajko Mitić.

Zvezda i Partizan važni za državu, Kokeza sujetan

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je danas da crveno-beli imaju pomoć države i dodao da bi takva situacija trebalo da bude u dva najveća srpska kluba.

„Zvezda se ne može voditi bez podrške državnog vrha. Tako je bilo i pre 30 godina. Ko god drugačije misli lud je, a isto to važi i za Partizan, pa i Radnički i Spartak u lokalnim samoupravama. Previše su Zvezda i Partizan važni za državni vrh“, rekao je Terzić.

Terzić ističe da će otići kada ne bude imao podršku države i navijača.

„Zvezda ima podršku države. Prvi put kada osetim da nemam podršku navijača i države otići ću. Svedoci smo šta je Vučić rekao i da je pomogao i Partizanu za evrolicencu. To je za pohvalu, klubove ne sme da vodi ulica“.

Terzić je nastavio prepucavanje sa prvim čovekom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom.

„Bolje bi mu bilo da dobro da se fokusira na utakmicu sa Velsom. Ne razumem reakciju polupismenog i sujetnog Kokeze. Bolje da pročita moj intervju i nešto nauči. Ne razumem njegovu reakciju i pravljenje takvog ambijenta. Ovde se ne radi o Vučiću, već o istini da su važni klubovi, ko god da bude na čelu države, da li kroz premijera, predsednika, ministara“.

Ujedno, pozvao je navijače da ispune stadion Rajko Mitić na meču Srbije i Velsa, porucivši da će prisustvovati utakmici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.