Terzić: U poslednjih 10 godina nismo bili u boljoj finansijskoj situaciji

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da taj fudbalski klub nikada u poslednjih 10 godina nije bio u boljoj finansijskoj situaciji i dodao da bi voleo da Partizan naredne sezone igra u Uefa takmičenjima.

„Nikada u poslednjih 10 godina nismo bolje stajali finansijski, Evropska fudbalska unija (Uefa) nas je pohvalila što smo dve godine zaredom poslovali pozitivno“, rekao je Terzić, a preneo je klupski sajt.

Crvena zvezda se već godinama nalazi u velikim finansijskim problemima, a pre dve godine imala je čak i dugovanja od 52 miliona evra, a prema rečima Terzića dug je sada manji od 40 miliona.

„Pre dve godine Crvena zvezda je bila dužna 52 miliona evra, od toga je 14 miliona bila suma zbog koje je Uefa Zvezdi oduzela licencu. Danas jesmo smanjili dug na ispod 40 miliona, ali značajnije je da je promenjena struktura duga. U ovom momentu, taj dug koji je bio 14 miliona je sveden na najmanju moguću meru“, rekao je Terzić.

On je kazao da je zadovoljan nedavnim izveštajem nezavisnog revizora kojeg je angažovala Uefa.

„Pre par dana smo dobili izveštaje od nezavisnog revizora kojeg je angažovala Uefa i mogu da izrazim zadovoljstvo onim što smo videli u pisanom izveštaju. Očekujemo i zvaničan stav komisije Uefa, do tada ne bih ulazio u detalje“, rekao je Terzić i dodao da klub „stoji sve bolje“ u svojim finansijskim knjigama.

Terzić je rekao da problemi nisu rešeni, ali da se situacija popravlja, kao i da je klub prošao sve Uefa monitoringe na svaka tri meseca.

Uefa je nedavno suspendovala Partizan iz evropskih takmičenja na jednu sezonu zbog neizmirenih finansijskih obaveza, a Terzić je nedavno u intervjuu za „RSB“ komentarisao dešavanja u crno-belom taboru koja su prema njegovim rečima pogrešno shvaćena.

„Daleko od toga da želim Partizanu nešto loše, ja se iskreno nadam da će na arbitraži u Lozani njihova žalba biti usvojena i da će Partizan imati pravo da igra Uefa takmičenja. Medjutim, ja sam prokomentarisao drugu stvar. Partizan nije izgubio licencu kao Zvezda 2014. zbog velikih finansijskih problema i dugova, već je nespretnim tumačenjem svojih obaveza i popunjavanjem dokumentacije koja je poslata u Uefa Partizan izgubio licencu. To su njihove reči, ne moje. Ne vidim zašto se ljute na mene. U tom vakumu kada je Uefa vršila popis, nisu imali potpis koji im je bio neophodan“, rekao je Terzić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.