U trendu

Terzić: Velike čestitke devojkama na svemu što su uradile u Japanu

Selektor ženske reprezentacije Srbije Zoran Terzić čestitao je danas odbojkašicama na svemu što su uradile na Svetskom kupu u Japanu i kazao da ekipa i preostale mečeve treba da odigra najbolje što može.

“Pre svega, zaista velike čestitke devojkama, ne samo na ovoj utakmici nego na svemu što su napravile na ovom Svetskom kupu. U ovakvoj konkurenciji pobediti ne samo svetskog prvaka, nego i evropskog šampiona i ekipe kao što su domaćin Japan, zaista je veliki uspeh i na tome im treba čestitati”, rekao je Terzić posle današnje utakmice.

Srbija je danas zabeležila sedmu pobedu iz osam utakmica, pošto je savladala Japan sa 3:2. “Gracije”, međutim, još nisu obezbedile plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro, pošto su trenutno pete sa 18 bodova. Japan ima poraz više, ali i više bodova. Prve tri ekipe takođe imaju učinak od sedam pobeda: SAD su prve sa 22 boda, a Rusija i Kina imaju po 21.

Srbija ima manje bodova zato što je tri utakmice do sada dobila sa 3:2. Takmičenje se sada seli u Komaki, gde Srbiju čekaju utakmice sa Kubom, Kenijom i Argentinom.

“Ostale su nam još tri utakmice u kojima smo sigurno favoriti, gde bi bilo realno da ih dobijemo. Ali, bez obzira na rezultat, koji je fantastičan, još nismo sigurni putnici za Rio. Malo jeste čudno, malo jeste šteta, ali igraćmo najbolje što možemo do kraja ovog prvenstva i čekati na rasplet situacije”, rekao je Terzić.

Kapiten Maja Ognjenović takođe je bila zadovoljna učinkom u Japanu, ali ne i današnjom utakmicom.

“Bila je teška utakmica, kao i svaki put kada igramo protiv Japana. Mislim da smo previše stegnutno ušle u utakmicu i tokom celog meča smo tražile svoju igru, koju smo našli u trećem setu, možda čak malo i u drugom, kada je po meni bio realan odnos snaga. Mislim da ukočenost i strah pripisujemo tome što smo znale koliko je utakmica važna. Možda nas je to omelo. Treba da budemo zadovoljni, jer smo pobedili”, rekla je Maja Ognjenović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar