U trendu

Teški protivnici u Svetskoj ligi motiv više za srpske odbojkaše

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da će svaki set na predstojećem turniru Svetske lige odlučivati o prolasku dalje i da će kvalitetni protivnici biti motiv više njegovoj ekipi.

„Od početka turnira moramo da idemo na pobedu jer svaka utakmica, set i bod može da odluči o prolasku dalje. Protivnici su teški, ali to treba da nam bude veliki izazov da probamo da odigramo najbolje što možemo“, rekao je Grbić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srpski odbojkaši će sutra otputovati u Kalinjingrad, gde će se tokom vikenda sastati sa Rusijom, Bugarskom i Poljskom u prvom vikendu Svetske lige.

Grbić će u Rusiju povesti 14 igrača, medju kojima su tehničari Nikola Jovović i Aleksa Brdjović, korektori Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić, libera Nikola Rosić i Neven Majstorović, blokeri Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac i Aleksandar Okolić, kao i primači Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miloš Nikić i Milan Katić.

Selektor je naveo da je tokom priprema uradjen dobar posao i da je podignut kvalitet igre.

„Većina igrača je potpuno spremna za početak Svetske lige. Imamo problema sa Atanasijevićem i Nikićem, zbog ranijih povreda. Pokušavali smo na sve načine da pripremimo za ovaj period. Videćemo koliko će moći da nam pomognu“, kazao je Grbić.

Kapiten reprezentacije Dragan Stanković je rekao da je njegova ekipa tokom priprema podizala formu, da spremna čeka takmičenje i da se nada najboljem.

„Sistem takmičenja se menja iz godine u godinu. Tri utakmice u tri dana, sa protivnicima bolje rangiranim od nas. Da bismo se vratili u sam vrh, moramo da damo maksimum i više od toga. Pokušaćemo sve da pobedimo, optimisti smo, ali ako ne budemo davali maksimum svakog dana, biće teško plasirati se“, rekao je Stanković.

Srbija će prvu utakmicu igrati u petak od 19.10 protiv Rusije, drugu u subotu od 16.40 protiv Bugarske, a treću u nedelju od 16.40 protiv Poljske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar