U trendu

Tim Srbije vratio se sa OI mladih s pet medalja

BEOGRAD – Mladi Olimpijski tim Srbije vratio se danas iz Buenos Ajresa sa Trećig Olimpijskih igara mladih sa pet medalja, što je više nego na prethodna dva izdanja tog takmičenja održanih u Singapuru i Nandžingu.

Kako je saopštio Olimpijski komitet Srbije (OKS), predsednik Komiteta Božidar Maljković zahvalio je sportistima, ali i njihovim roditeljima.

„Olimpijski komitet Srbije ponosi se vama. Ovo je najveći uspeh Tima Srbije na Olimpijskim igrama mladih do sada. Onima koji su osvojili medalje čestitam od srca, a onima koji nisu, radite vredno i biće i medalje neki naredni put. Roditelji hvala vam što ste podigli ovakve šampione“, rekao je Maljković.

Plivačica Anja Crevar koja je osvojila srebrnu medalju na 200m mešovito, rekla je:

„Ovo je bilo lepo i veliko iskustvo za sve nas. Sjajno smo se družili i međusobno podržavali. Imali smo sjajnu atmosferu u timu. Srećna sam zbog medalje. Iskustvo (sa Olimpijade) iz Rija mi je naravno puno značilo, a sada je vreme da počnem da razmišljam o normi za Tokio“.

Tekvondonka Nadica Božanić posvetila je osvojenu srebrnu medalju svom bratu Dušanu, koji je se takmičio u Buenos Ajresu, ali nije uspeo da se domogne medalje:

„Malo mi je žao što medalja nije zlatna jer verujem da je mogla da bude, ali ni ova svakako nije manje značajna. Posvećujem je svom bratu Dušanu koji mi je sve vreme bio najveća podrška i koji ovog puta nije uspeo da dođe do odličja. Sada ću pokušati, iako je teško i malo verovatno, da skupim bodove za Tokio, ali ako ne bude Tokio, svakako se nadam Parizu“.

Karatiskinja Ivana Perović, osvajačica bronzane medalje, rekla je: „Ovo je prva olimpijska medalja za srpski karate i tim pre mi puno znači. Prve dve borbe su bile presudne za osvajanje medalje. Pre početka turnira sam imala tremu, ali kad je sve krenulo posle je bilo lakše. Ostaje žal za finalom… ali idemo dalje“.

Marija Malić, koja je osvojila bronzanu medalju u disciplini vazdušna puška, zahvalila je svima na podršci:

„Ovo je najveći uspeh u mojoj dosadašnjoj karijeri. Još mi je sve neverovatno. Hvala svima na podršci. Jedva sam čekala da dođem kući da ovu radost podelim sa porodicom“.

Strelac Aleksa Mitrović, osvajač bronzane medalje, prve za Tim Srbije u Buenos Ajresu, rekao je: “

„Iako je moja medalja došla još na početku Igara, još ne verujem šta mi se sve dogodilo. Iskustvo sa Evropskog prvenstva mi je dosta pomoglo, jer je konkurencija bila slična. U timu nam je bila odlična atmosfera, svaku medalju smo proslavili zajedno uz tortu i Moravac u Olimpijskom selu“.

Damir Štajner, šef misije Olimpijskog komiteta u Argentini, u ime rukovodstva Misije zahvalio je pre svega roditeljima:

„Roditelji, hvala vam što ste podigli ovako sjajne mlade ljude i ovakve šampione. Ne govorim samo o sportskim rezultatima, nego i o svemu onome što su pokazali van borilišta. Bilo je veliko zadovoljstvo i bilo je izuzetno lako biti na čelu ovakvog tima“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar