U trendu

Tipsarević, Troicki i Jankovićeva eliminisani s Ju Es opena

Srpski teniseri Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Jelena Janković porazima u drugom kolu Otvorenog prvenstva SAD u noći izmedju četvrtka i petka završili su učešća u pojedinačnim konkurencijama na poslednjem gren slem turniru u sezoni.

Tipsarević je poražen od Španca Pabla Karenja Buste, iako je vodio s 2:0 u setovima rezultatom 6:3, 6:4, 1:6, 4:6 i 4:6, Troicki je izgubio od Amerikanca Džereda Donaldsona sa 5:7, 3:6 i 3:6, dok je Jankovićeva u dva seta – 1:6, 4:6 od Špankinje Karle Suares Navaro.

Početak duela Tipsarevića i Karenja Buste kasnio je oko sat vremena zbog kiše, da bi posle skoro tri seta ponovo prekinut zbog padavina i nastavljen posle tri sata pauze.

Srpski teniser dobro je počeo meč, rano je došao do brejka i čuvao ga do kraja, pa je lako došao do prednosti od 1:0 u setovima. Ista slika vidjena je i u drugom setu, ali se situacija promenila u nastavku.

U trećem setu Busta Karenjo je u svim segmentima nadigrao Tipsarevića, te s dva brejka lako smanjio zaostatak na 1:2. Srpski teniser je dobro počeo četvrti set, dvaput je imao prednost brejka, ali je Španac odmah uspevao da uzvrati, a potom i sam stekne prednost brejka pa je došao do izjednačena u setovima 2:2.

Peti set loše je počeo po Tipsarevića, Španac je odmah napravio brejk, ali je srpski teniser u četvrtom gemu uspeo da uzvrati oduzimanjem servisa.

U osmom gemu odlučujućeg seta srpski teniser imao je dve brejk lopte, medjutim, nije ih iskoristio, a brzo posle toga Karenjo Busta je okončao meč i izborio plasman u treće kolo Ju Es opena u kom će se sastati s Austrijancem Dominikom Timom.

U meču Troickog i Donaldosona, Amerikanac je lako savladao sprskog tenisera koji je vidno bio umoran posle duela protiv Moldavca Radua Albota.

Troicki je u prvom setu imao prednost od 4:1, ali je Donaldson u finišu tog perioda dvaput uspeo da oduzme servis srpskom teniseru, te dodje do prednosti od 1:0 u setovima.

U istom ritmu Amerikanac je nastavio i u drugom setu. Triput je uspeo da oduzme servise Troickom koji je samo jednom uspeo da uzvrati istom merom, dok je u trećem setu u šestom gemu napravio jedini brejk, za koji se kasnije ispostavilo da mu je bio dovoljan da dodje do plasmana u treće kolo Ju Es opena u kom se sastaje s Hrvatom Ivom Karlovićem.

Jelena Janković posle samo 21 minuta igre izgubila je prvi set od Špankinje Suares-Navaro koja je lako oduzimala servise srpskoj teniserki.

U drugom setu Jankovićeva je pružila veći otpor, ali ni to joj nije bilo dovoljno da meč odvede u treći odlučujući set, te se Suares-Navaro posle nešto više od 60 minuta igre plasirala u treće kolo. Njena rivalka u trećem kolu Ju Es opena biće Elena Vesnina iz Rusije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.