U trendu

Tipsarević: Žalim što ranije nisam počeo da se ponašam kao treba

Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je danas da je ostvario sve što je želeo u karijeri, ali da misli da bi bio uspešniji da je „ranije počeo da se ponaša kako treba“, i dodao da je u njemu još ostalo dobrog tenisa.

Tipsarević je danas izgubio u prvom kolu Rolan Garosa od Portuglaca Žoaa Souze sa 6:4, 6:7, 2:6, 2:6.

„Ostvario sam ono što sam želeo, jedino mi je krivo što nisam ranije shvatio neke stvari, nego sa 26, 27 godina. Mislim da bi moja karijera bila konstantnija u svetskom vrhu. Ne kažem da sam mogao da osvojim grend slem i da budem prvi na svetu, ne, ali da sam ranije počeo pravilno da se ponašam, pošto sam bio turbulentan tinejdžer, mislim da bih duže bio medju 10, 15, 20 najboljih“, rekao je Tipsarević novinarima u Parizu.

On je rekao da je svoj „neprofesionalizam van terena“ uvek uspeo da nadoknadi napornim radom.

„Veći deo karijere sam proveo medju 30, 40, 50, 60, ja sam za šest meseci iz prvih 50 došao medju prvih 10. Zbog toga mi je krivo, ali svako je general posle bitke. Svi želimo da imamo mašinu da vratimo vreme i popravimo neke greške, ali ako pričamo o stvarima za kojima zaista žalim, to je što ranije nisam počeo da se ponašam kako treba. To sam uvek uspeo da nadomestim velikom borbom, bio sam dobar junior, generalno brzo sam se dočepao prvih 100. Mislim da u sebi imam još tenisa, samo da me zdravlje služi, da napravim još jedan pokušaj za top 10, 20 ili 30. Ne znam, videćemo“, naveo je Tipsarević, 58. igrač sveta.

Srpski teniser rekao je da je na početku sezone napravio plan da igra na što više čelindžera kako bi došao do odredjenog plasmana na ATP listi koji bi mu garantovao plasman u glavni žreb na grend slemovima i turnirima na betonu i travi, koje su njegove omiljene podloge.

„Taj deo je trenutno ispunjen, a krivo mi je zbog današnjeg poraza jer da sam pobedio, ispao bih u drugom kolu od Djokovića, ali bih bio u glavnom žrebu mastersa u Montrealu i Sinsinatiju. Pogotovo u Montrealu, jer tamo mnogo igrača otkazuje učešće. Zbog toga mi je malo krivo, ali mi je najviše krivo jer sam se iz Kine vratio pun samopouzdanja, dodao gas i u Beogradu desetak dana trenirao kao manijak, pet, šest sati dnevno, bio sam spreman i jak. Prvi dan otkako sam došao u Ženevu na turnir počeo sam loše da se osećam, imao sam temperaturu, a na sve to i alergijsku reakciju, pa sam završio u bolnici na infuziji. Ne znam ni kako sam dobio meč prvog kola“, naveo je on.

Tipsarević je igrao dobro u Kini, osvojio je dva čelindžera od četiri na koliko je učestvovao.

„Ne osećam se fizički spreman jer su me antibiotici totalno razorili. U Parizu igram i dubl, mogu nesmetano da treniram, ali mislim da mi treba da se vratim kući, dve nedelje jakog treninga, jer ću igrati svaki turnir na travi. Imam osećaj da su onih 10 dana treninga u Beogradu bačeni u kantu za smeće“, rekao je on.

Tipsarević je dodao i da mora da bude svestan da ima 33 godine i da mora da se navikne na to da bi do kraja karijere mogao da ima odredjenih problema sa zdravljem.

„Moram da se naviknem na to da će mi do kraja karijere možda nešto faliti. Nisam tinejdžer da pravim alibi, ali zaista nisam bio spreman da odigram današnji meč kako treba. Verovatno će se pojavljivati problemčići koje moram da rešim. Pitanje je koliko to želiš. Ako zaista to želiš, ti problemčići nisu dovoljno veliki da ti stanu na put“, rekao je Tipsarević. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar