U trendu

Fanatizam ili ljubav: Meksikanac rekao ženi da ide po cigare, otišao u Rusiju na utakmicu

Prava priča o ljubavi prema fudbalu i nacionalnoj selekciji stiže iz meksičke Pueble. Na zadnju utakmicu grupne faze u Kupu konfederacija stigao je njihov najveći fan, prenose sportski mediji u svetu.

– Rekao sam ženi da idem u Oxo, trgovinu popularnu kod nas u Meksiku, da kupim  cigarete, ali joj nisam rekao u koju tačno idem. Verovatno nije očekivala da idem u njihovu poslovnicu preko Atlantika – kazao je dosetljivi Arturo Garsija novinarima o svojoj životnoj avanturi.

Zakleti fudbalski fanatik iz meksičke Pueble otišao je na aerodrom na let za Nemačku. Iz Nemačke je vozio do Rusije, samo da bi uživo gledao utakmicu svoje nacionalne selekcije protiv Rusije na Kupu konfederacija, piše OddityCentral.

Njegova avantura bila je i više nego zanimljiva. Izašavši iz kuće najpre je otputovao u Monterej pa avionom u Volfsburg. U nemačkom gradu dočekali su ga rođaci. Malo se odmorio i zabavio. Igrajući fudbal sa susedima svojih rođaka povredio je nogu, pa je čak je morao i u bolnicu.

Lekari su mu savetovali da odmara, ali umesto toga on se autom svojih rođaka odvezao u Rusiju, u Kazan, gde se priključio stotinama meksičkih navijača. Ženi još nije rekao da je na put i boravak potrošio svu ušteđevinu.

– Cena za mene nije važna. Jedino važno bilo je biti tamo s našim fudbalerima – komentarisao je Garsija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.