U trendu

Tomić: Atmosfera nezaboravna, pamtiću je zauvek

BEOGRAD – Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić, nakon što je njegov tim sinoć pobedom nad Budućnosti (97:54) osvojio titulu ABA lige, poručio je da će do kraja života da pamti atmosferu i podršku tokom ovog meča.

„Zahvalio bih se našim navijačima na nezaboravnoj atmosferi, zauvek ću pamtiti ovo bodrenje. Nisu bili šesti, već 10. igrač“, rekao je Tomić na konferenciji za novinare posle utakmice u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

On je naglasio da je Zvezda zasluženo došla do titule šampiona Jadrana.

„Sve četiri četvrtine bili smo bolji i zasluženo pobedili. Najbolji smo bili tokom cele sezone“, naveo je Tomić, uz čestitke celom klubu i posebno predsedniku Nebojši Čović.

Tomić je podsetio da je ostao još jedan cilj – odbrana trofeja prvaka Srbije.

„Večeras može da se slavi, a sutra se opet radi. Kad sam pravio tim na leto odabrao sam da igra Čović, znam koliko može da pomogne i ništa nije bilo neočekivano. Tim je sastavljen sa dobrom hemijom i svako može da pomogne“, kaže Tomić, koji je u prvoj samostalnoj trenerskoj sezoni stigao do titule.

Prokomentarisao je i kako se oseća u ovom trenutku.

„Emocije su u meni, uvek pokušavam da spustim loptu… Samo ja znam kako se osecam, presrećan sam, ali nisam od ljudi koji će pričati sve i svašta sad. Zvezda je ozbiljan klub“.

Prema njegovim rečima, incident, kada su gosti iz Podgorice gađani sa tribina, nije video.

„Ne znam za to, bio sam u svlačionici. Jedino što mogu da kažem je da se Crvena zvezda na terenu pokazala onako kako zaslužuje, kao pravi evroligaš. Nije bilo provokacija sa naše strane“, zaključio je Tomić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.