U trendu

Tomić: Čeka nas teška i komplikovana utakmica protiv Radničkog

Trener Partizana Ivan Tomić rekao je da njegove fudbalere sutra očekuje teška i komplikovana utakmica protiv niškog Radničkog u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Veći deo Tomićevog razgovora sa novinarima odnosio se, medjutim, na prethodni derbi i poraz od Crvene zvezde, iako je trener pokušavao da, kako je rekao, „arhivira“ taj meč.

„Čeka nas teška utakmica. Radnički ima trenera koga izuzetno poštujem. Sve ukazuje na to da će utakmica biti teška i komplikovana, ali nas zanima prolaz, jer je ovo takmičenje u kome želimo da osvojimo trofej. Dosadašnji rezultati u medjusobnim susretima ništa ne menjaju u pripremi meča“, rekao je Tomić.

Novinarima je zanimalo da li trener crno-belih oseća pritisak posle prva dva kola u takmičenju.

„Osećao sam pritisak i posle prva dva kola, osećam ga i posle prva dva kola, osećaću ga u svakom trenutku, kakvi god da su rezultati. Dok god sam u Partizanu osećaću pritisak. Ja sam ovde došao iz fudbalskih namera i svakoj utakmici prilazim na isti način“, rekao je Tomić.

Partizan je zvanično osudio sudjenje, a igrači i navijači su zajednički ocenili da su crno-beli teško oštećeni.

„Da, razočaran sam mnogim stvarima. Ne bih da ulazim u detalje sada, ali sam razočaran mnogim stvarima. Kada analiziram utakmice, uvek prvo krećem od sebe“, rekao je Tomić.

Novinare je zanimalo i da li je ekipa vežbala penale pred meč sa Radničkim, a posle susreta sa Zvezdom, u kome nije dosudjen penal za Partizan.

„Pročitao sam posle da penala možda o nije bilo, da je možda bio kontrafaul. Tako da smo mi dobro prošli jer (Nemanja) Mihajlović nije dobio žuti karton. Kup svakako donosi mogućnost penala, ali mi ih ne vežbamo, jer imamo prečih stvari da vežbamo, nemamo vremena za penale. Sasvim sam siguran da do toga neće doći“, rekao je Tomić.

Trener je kazao da veruje da se ekipa ohladila posle derbija.

„Mislim da jesmo ohladili glave. Tu uvek postoje podsvesne stvari koje su jače od vas i koje vas izbace iz cipela. Nije lako vratiti se u kolosek. Mi smo odmah porazgovarali i svu svoju energiju i misli usmerili na ono što nas čeka sutra, a ono što nas čeka sutra je, hteli mi to da priznamo ili ne, mnogo važnije od onoga što je bilo“, rekao je Tomić.

Novinari su nastavili da pitaju Tomića o derbiju, na šta je trener reagovao kroz osmeh, ali je ipak odgovrio na pitanje o svom ponašanju .

„Ja radim sve da arhiviramo tu utakmicu, a vi sve de se vratite. Iskreno, kako god to vama izgledalo, ja sam u derbiju uživao u fudbalskim segmetnima koji su se dešavali na terenu i drago mi je što sam bio akter jedne takve partije i jednog takvog Partizanovog pristupa, uprkos svemu, da ne otvoram Pandorinu kutiju. Zadovoljan sam i ponosan i pristupom igrača, od kojih nisam mogao da očkujem više“, rekao je Tomić.

Crno-beli će zbog incidenata u derbiju sutra protiv Radničkog igrati pred praznim tribinama. Huligani su nekoliko puta prekidali meč sa Zvezdom, čak i u trenucima kada je njihova ekipa dominirala na terenu, ali je Tomić kazao da mu nije lakše što će igrati bez publike.

„Zanimljivo pitanje, ali ne, naravno da nam ne odgovara. Kada sam dolazio u Partizan, jedan od ciljeva osim pobeda, rezultata, trofeja i igara bio je da što više navijača dolazi na utakmice, jer će to značiti da će publika prepoznati kako Partizan igra. Kada se igra bez publike, to liči na trening utakmicu, a nama treba sve da to ne liči na praznu utakmicu“, rekao je Tomić.

Partizan ima sitnih problema sa povredama, a posle sutrašnjeg treninga će se znati koliko će ekipa biti spremna.

Utakmica Partizan-Radnički igra se sutra od 18.00.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.