U trendu

Tomić: Jedino su golovi nedostajali

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je večeras da je njegovoj ekipi nedostajalo sportske sreće kako bi pobedila Zaglebje i dodao da veruje da su navijači, i pored remija, otišli zadovoljni sa stadiona.

„Jedino što je nedostajalo ovoj utakmici su golovi kojih nije bilo isključivo zbog nedostatka sportske sreće. Mi smo stvorili sijaset prilika, dva puta smo pogodili okvir gola… Mislim da smo za prvu utakmicu prikazali jako visok nivo i što se tiče organizacije napada, završnice, presinga“, rekao je Tomić na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana nisu uspeli večeras u Beogradu da pobede poljsko Zaglebje u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su odigrali 0:0.

„Ostaje velika žal za time što nismo postigli golove, ali to je fudbal. Iskreno se nadam da su navijači i pored rezultata, koji nije dobar i koji nam ne odgovara, otišli zadovoljni sa stadiona. Mislim da smo učinili sve što je u našoj moći da odigramo u skladu sa grbom koji nosimo“, rekao je Tomić.

On je naveo da su njegovi igrači pokazali veliku želju na večerašnjem meču.

„Ta želja je iz njih izvukla i više što se očekivalo u ovom trenutku. Momci su pokazali kvalitet, da žele da se nadmeću, da napadaju, da postižu golove… Svega ovoga je bilo sem golova. Ja se nadam da će ih biti u revašu i da ćemo nišanske sprave podesiti mnogo bolje“, rekao je Tomić.

Trener Zaglebja Pjotr Stokovjec rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe i rezultatom.

„Jako dugo nismo morali da igramo ovoliko defanzivno kao danas, a pogotovo posle crvenog kartona. Partizan nas je primorao da tako igramo. Partizan je pokazao da je izvanredan tim i siguran sam da će iz utakmice u utakmicu igrati i bolje nego danas. Ja sam zadovoljan igrom svog tima, a pre svega zbog toga što smo bili tim“, rekao je Stokovjec.
 
„Igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli. Vrlo je jasno kakav potencijal ima Partizan i kakve su njihove individualne osoboine. Danas nismo sebi da dozvolimo da igramo otvorenije. Očekujem da u revanšu defanzivno budemo na istom nivou, a da u napadu pokažemo mnogo više“, rekao je trener poljske ekipe.

Revanš se igra za sedam dana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.