U trendu

Tomić: Nismo pokazali ono što nas je krasilo tokom proleća

Trener Partizana Ivan Tomić rekao je da nije zadovoljan igrom svoje ekipe u današnjem remiju sa Crvenom zvezdom i oceioni da su njegovi fudbaleri „sagoreli u želji“, što je razumljivo jer ima mnogo mladih igrača.

„Veći deo utakmice nismo bili mi, nismo pokazali ono što nas je krasilo ovog proleća. Da smo izgubili ili pobedili, to bih napomenuo, jer mi je jako važno kako igramo. Analiziraćemo, igrači su sagoreli u nekoj želji, što mogu da razumem jer ima mnogo mladih igrača“, rekao je Tomić novinarima posle utakmice na stadionu Rajko Mitić.

Partizan je kao gost igrao nerešeno sa Crvenom zvezdom u 31. kolu Super lige i šest utakmica pre kraja zaostaje vodećem „večitom“ rivalu 14 bodova.

Zvezda je vodila od 85. minuta, a Partizan je do boda došao u poslednjim trenucima, posle šuta Evertona Luisa sa više od 35 metara, a velike greške golmana crveno-belih Damira Kahrimana.

Tomić je naveo da su Zoran Rendulić i Everton Luis opravdano isključeni, a stao je u odbranu svog igrača, iako je kazao da je njegova proslava pogotka bila nedopustiva.

„On kao Južnoamerikanac uzavrele krvi je reagovao kako ne bi trebalo i ukazaćemo mu na to da kada postigne pogodak to proslavi sa svojim navijačima i da ne provocira protivničke“, rekao je Tomić.

Tomić je čestitao treneru Zvezde Miodragu Božoviću na igri crveno-belih, taktici i borbi.

On je istakao da je prethodni „večiti“ derbi bio mnogo bolji, uprkos tadašnjem porazu njegove ekipe.

„Trudićemo se da nam se ovakve stvari ne ponavljaju. Za velike utakmice, a derbi je najveća, trudićemo se da budemo mnogo bolji i na višem nivou“, dodao je trener crno-belih.

On je izrazio nezadovoljstvo kako je njegova ekipa počela susret. Za utakmicu je rekao da je bila fer.

„Bilo je na kraju malo tenzije, pojedinačnih ispada, ali sve u svemu je utakmica obostrano bila fer i korektna. Odnos izmedju igrača je bio za pohvalu, nisu se raspirivale loše stvari koje mogu da vode u negativan kontekst“, rekao je Tomić.

Prema njegovim rečima, igra bez napadača je iznudjeno, neplanirano rešenje.

„Jednostavno, imamo velike probleme na toj poziciji. Valeri Božinov je bio povredjen, on je sjajan fudbaler, ali ima kilažu koja je nedopustiva za vrhunski fudbal. Tadkodje i Ismael Fofana. Dušan Vlahović ima 16 godina i nije trenutak, ovo je za njega jako veliki zalogaj“, rekao je Tomić.

Kada je reč o kiksu Kahrimana, Tomić je kazao da se takve stvari dešavaju i golmanima koji brane u vrhunskim klubovima, a za golmana Zvezde je rekao da je odlično branio u celom prvenstvu.

Partizan u sledećem kolu igrati na svom stadionu protiv Čukaričkog.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.