U trendu

Tomić se nada pobedi

Trener Partizana Ivan Tomić rekao je danas da je gostovanje njegovog tima gradskom rivalu Čukaričkom jedno od najtežih u prvenstvu, ali da se nada dobroj utakmici i pobedi svojih fudbalera.

„Čeka nas jedno od najtežih gostovanja u prvenstvu. Očekujem veoma tešku i zahtevnu utakmicu, s dosta ritma, dinamike i presinga. Nadam se da će biti mnogo golova i atraktivnih poteza“, rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

Partizan će u nedelju gostovati Čukaričkom u 27. kolu Super lige. Crno-beli su treći sa 42 boda, jednim više od narednog rivala, koji je peti na prvenstvenoj tabeli.

Tomić je rekao da se golman Bojan Šaranov oporavio od povrede i da će konkurisati za sastav, kao i to da u klubu ima problema s pojedinim igračima.

„Postoje odredjeni problemi koji možda mogu da utiču na sastav, ali videćemo kako se igrači osećaju i na koga ćemo moći da računamo“, kazao je Tomić.

Prema njegovim rečima, ekipa treba da napreduje i bude svesna sopstvenih nedostataka, a da je drugo mesto na tabeli trenutno realan domet.

„Želim da ne ponavljamo greške, a da zadržavamo dobre stvari. Idemo da pobedimo u svakoj utakmici, nevezano koje mesto na tabeli to donosi. Nezadovoljni smo drugim mestom, ali u ovoj situaciji nemamo pravo da o nečemu drugom razmišljamo“, rekao je Tomić.

Kako je rekao, celokupna situacija u i oko Partizana je specifična i najvažnije je da se njegovi igrači zalaganjem, trudom i energijom izbore za podršku navijača, koja je neophodna.

Kada je reč o Čukaričkom, Tomić je naveo da je taj klub za primer.

„Taj njihov pristup i rad daju rezultate, kao i kontinuitet. Ekipa za naše uslove duže vreme igra zajedno. Njihovi rezultati uopšte nisu iznenadjujući“, dodao je trener crno-belih.

Partizan nije imao mnogo uspeha s klubom sa Banovog brda u poslednje vreme, a Tomić je ocenio da predjašnji rezultati ne moraju ništa da znače.

„Predjašnji rezultati apsolutno ništa ne znače i nadam se da ćemo ostvariti ono što želimo, a to je pobeda“, kazao je Tomić.

On je rekao da ga brine veliki broj promašenih šansi u duelu sa Spartakom u Kupu i da njegovim fudbalerima nedostaje mirnoća, pošto brzopleto reaguju.

„Svi ofanzivni igrači znaju da je najvažnije da si miran i da se racionalno donese odluka. Razgovarali smo o tome, nadam se da ćemo iskoristiti šanse koje stvorimo“, rekao je Tomić.

Trener Partizana je govorio o lošem stanju terena na stadionima širom Srbije.

„Mnogo utakmica kada gostujemo, tereni su u lošijem stanju. Stekao sam utisak da kada neko spomene lošiji teren, to je alibi. Nemam za šta da tražim alibi, ni zbog čega, ni da se busam zbog dobrog rezultata, ni da se krijem od lošeg zbog lošeg terena. Infrastruktura je problem i onemogućava da fudbalska utakmica dostigne nivo predstave, onemogućava igrače da sprovedu zamisli i talenat, kreativnost i inspiraciju iskažu na pravi način“, rekao je Tomić.

Tomić je rekao da je poziv Nemanji Mihajloviću u mladu reprezentaciju Srbije nagrada za njegove igre, koje su u kontinuitetu na visokom nivou. On je, takodje, na pozivu čestitao i Urošu Damjanoviću, koji igra u Sindjeliću kao pozajmljen fudbaler Partizana.

Utakmica će se igrati sutra od 19.00 na Banovom brdu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.