U trendu

Tomić: Spremni smo za sutra, idemo na pobedu

Trener Partizana Ivan Tomić rekao je danas da su njegovi fudbaleri spremni za utakmicu protiv Spartaka u polufinalu kupa, kao i da očekuje težak meč, ali i pobedu njegovog tima.

„Igrači su spremni za sutrašnju utakmicu. Everton ima problema sa kartonima, ali ostali konkurišu za tim. Kako god da se završio derbi (protiv Crvene zvezde), ništa to ne bi promenilo pred ono što nas čeka sura. Nadam se da jednoj pravoj utakmici i pravom pristupu i da ćemo je početi na pravi način“, rekao je Tomić novinarima u Beogradu.

Partizan i Spartak odigrali su u prvoj utakmici 0:0, a sutrašnja počinje u 16.30. Tomić je pohvalio subotičku ekipu.

„Znali smo i pred prvu utakmicu da poseduju dobar defanzivni blok i da im trener (Andrej Černišov) promoviše rusku školu. Imaju visok nivo agresivnosti i u poslednjoj trećini i čvrsti su. Taj pristup im j doneo bolje rezultate i u Super ligi. Znamo šta nas očekuje. Neće biti ako i znamo da uslovi nisu kao na našem terenu. Za sve se to spremamo i siguran sam da ćemo biti spremni“, rekao je Tomić.

U slučaju da i sutra bude 0:0 izvodiće se penali, ali je trener Partizana rekao da se ekipa nije spremala za to.

„Nismo razmišljali o penalima. O tom potom. O tome treba da se razmišlja kada se igra kup, ali mi još nismo došli do toga jer nameravamo da postignemo gol i da pobedimo“, rekao je Tomić.

Partizan samo u teoriji ima šanse da ne ostane bez titule, tako da je kup jedina prilika za crno-bele da osvoje trofej.

„Svesni smo da nas čeka 90 minuta do finala i eventualne mogućnosti osvajanja trofeja, što bi na neki način omogućilo da sezona bude uspešna. E sad, koliko je u Partizanu sezona uspešna osvajanjem kupa, to je druga priča“, rekao je Tomić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.