U trendu

Tomljanović: Osećam se kao zlikovac, i ja volim Serenu

NJUJORK – Australijska teniserka hrvatskog porekla, Ajla Tomljanović, ušla je u istoriju svetskog tenisa kao igračica koja je u penziju poslala slavnu Amerikanku Serenu Vilijams, savladavši je sa 7:5, 6:7, 6:1 u trećem kolu Ju-Es opena.

Posle meča na stadionu „Artur Eš“ u Njujorku teniserka rođena u Zagrebu rekla je da se pomalo oseća kao zlikovac i da je svesna da će postati deo teniskih kvizova jer je bila deo poslednjeg meča Vilijamsove.

„Jedino je šteta što niko neće umeti da izgovori moje ime. Mislim da dosad nisam bila deo teniske istorije, tako da je to super. Malo se osećam kao zlikovac, to je tačno. Ipak, bila bih tužna da sam izgubila, naravno“, izjavila je Ajla Tomljanović nakon pobede, a preneli su američki mediji.

Tomljanovićeva je priznala da bi i sama navijala da slavna Amerikanka što dalje dogura na grend slemu u Njujorku, da nije morala da igra protiv nje.

„Žao mi je jer i ja volim Serenu kao i vi, društvo. Tata mi je pre meča naglasio činjenicu da ovo jeste Serenin trenutak, ali je želeo da me učini svesnijom da je to i moj trenutak, šta meni može da znači i da se usredsredim na to. I da pokušam da uživam koliko god mogu jer je to prilika koja se pruža jednom u životu“, izjavila je Australijanka.

Ajla Tomljanović će se u osmini finala Ju-Es opena, što je njen najbolji rezultat u Njujorku, sastati protiv Ljudmile Samsonove iz Rusije, koja je eliminisala srpsku teniserku Aleksandru Krunić sa 6:3, 6:3.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.