U trendu

Tompson: Važna pobeda zbog Top8, Marka Ivkovića i mene

Košarkaši Crvene zvezde Dion Tompson naveo je tri razloga zašto mu je pobeda nad Galatasarajem važna, a to su približavanje plasmanu u Top8 Evrolige, ubijenog navijača Marka Ivkovića i ličnog učinka protiv nekadašnjeg kluba.

Tompson je od dolaska u Crvenu zvezdu početkom nove godine odigrao najbolji evroligaški meč i 10 poena i šest skokova dao je veliki doprinos pobedi nad Galatasarajem 77:58 u dvorani Aleksandar Nikolić.

„Napravili smo veliki korak ka mestu u Top8 fazi i iskoristili priliku. Ova pobeda je i za Marka, tužno je to što se desilo u Istanbulu pre nekoliko godina. Svesni smo koliko ovaj meč znači našim navijačima. Treći razlog je taj što je i za mene veoma važan na ličnom planu“, rekao je Tompson novinarima posle utakmice.

Američki krilni centar zasluge za trijumf i njegovu partiju pripisao je treneru Dejanu Radonjiću.

„Radimo naporno na treninzima, a Dejan zna kako da koristi igrače i uvede u ritam u pravom trenutku“, poručio je Tompson, dodavši da takvu situaciju nije imao u Galatasaraju kod trenera Ergina Atamana.

Najbolji pojedinac jučerašnje utakmice bio je Branko Lazić sa 17 poena (5/5 za tri), ali nije želeo sebe da stavlja u prvi plan.

„Ceo tim je odigrao onako kako bi trebalo. Ostvarili smo važnu pobedu i došli korak bliže mestu među Top8. Zadovoljan sam kako smo igrali, kontrolisali smo dešavanja od početka do kraja meča i bili sve vreme skoncentrisani“, rekao je Lazić, uz napomenu da pobeda još više dobija na značaju zbog ubijenog Marka Ivkovića.

Crvena zvezda narednog četvrtka dočekuje Brose Bamberg u 24. kolu Evrolige u dvorani Aleksandar Nikolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar