U trendu

Toni Nadal: Prvi ja ne želim polufinale sa Novakom

Toni Nadal, stric i trener španskog tenisera Rafaela, surovo iskreno je odgovorio na pitanje o eventualnom polufinalu sa Novakom Đokovićem.

Nadal i Đoković mogli bi da se sastanu u polufinalu Rolan Garosa, a Toni je na konstataciju da se ceo teniski svet polako sprema za taj duel, rekao da on prvi ne bi želeo da vidi srpskog igrača sa druge strane mreže.

„Ne, mislim da ne žele svi to polufinale“, rekao je kroz osmeh Toni Nadal za B92, a onda nastavio: „Prvi ja ne želim da se Rafa susretne sa Đokovićem u polufinalu. Zašto bih to želeo? Nisam jedini, verujte mi, a ni Novak ne želi da se za finale bori sa Nadalom. Kada bi mogao da bira, sigurno bi izabrao nekog drugog protivnika“.

On je potom objasnio zašto tako misli i da ne veruje u one priče kako je ovaj period najbolji ukoliko želite da pobedite drugog igrača na svetu.

„Po mom mišljenju, Novak je divan igrač. Možda njegova forma poslednjih nedelja nije kakva je bila, ali to ne mora ništa da znači. Činjenica je da imamo najviše šansi da ga pobedimo na šljaci i to je sve. Ne znači da ćemo u tome uspeti“.

Ipak, nisu samo njih dvojica favoriti za trofej u Parizu.

„Očigledno Đoković jer brani titulu ovde, a osim Rafaela, tu su još Stan Vavrinka, Dominik Tim…“.

Interesantno je da Toni nije naveo prvog igrača sveta Endija Marija kao jednog od igrača koji bi mogli da odu do kraja.

„Endi u ovom trenutku malo manje, ali kada bude povratio svoju prepoznatljivu igru, biće favorit na predstojećim turnirima. U dosadašnjem toku sezone na šljaci ne igra previše dobro, međutim to ne mora ništa da znači. Mari je broj 1 na svetu i kada se bude vratio na svoj nivo, biće favorit u svakom meču“, zaključio je Toni Nadal za B92.

Rafa će u trećem kolu Rolan Garosa igrati protiv Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije, a taj meč postavljen je kao drugi na stadionu ‘Filip Šatrije’.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.