U trendu

Toronto slavio u majstorici i plasirao se u finale Istoka

Košarkaši Toronta plasirali su se prvi put u istoriji u finale Istočne konferencije NBA lige, pošto su prošle noći na svom terenu pobedili Majami sa 116:89 u sedmoj, odlučujućoj utakmici.

Toronto će u finalu Istoka igrati protiv Klivlenda.

Reptorse je do istorijskog finala vodio Kajl Lauri sa 35 poena, Demar Derozen je ubacio 28, a Bismak Bijombo 17.

„Divno je čuti domaću publiku. Toronto ovo zaslužuje, ova zemlja to zaslužuje, stigli su negde gde ikad nisu bili. Ali, još ništa nismo osvojili“, rekao je Derozan posle meča.

Lauri i Derozan su bili najbolji kada je to bilo najpotrebnije. Lauri je pogodio 11 od 20 šuteva, uključujući i pet trojki iz sedam pokušaja, a imao je i devet asistencija i sedam skokova. Derozan je bio precizan 12 puta iz 29 pokušaja, a upisao je i osam skokova.

„Nikad nismo sumnjali u Kajla i Demara. Oni su naši ol-star igrači i tako su igrali u ovoj utakmici, nosili su nas“, rekao je trener Toronta Dvejn Kejsi.

Dvejn Vejd i Goran Dragić su postigli po 16 poena, ali to nije bilo dovoljno da Majami zaigra u finalu konferencije.

Majami je držao priključak sve do poslednje četvrtine, ali u poslednjoj deonici nije imao odgovor na sjajnu igru Toronta. Toronto je u toj poslednjoj četvrtini ubacio 30 poena, a primio samo 11 i tako ispunio želju domaće publike koja je u finišu utakmice skandirala: „Želimo Klivlend“.

Finala serija Istočne konferencije izmedju Toronta i Majamija počinje u noći izmedju utorka i srede.

U finalu Zapada sastaće se Golden stejt i Oklahoma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.