U trendu

Tošić: Već sada želimo da obezbedimo Evropu

BEOGRAD – Fudbaler Čukaričkog Nemanja Tošić rekao je danas da ekipa već u predstojećoj utakmici protiv Voždovca želi da obezbedi plasman u Ligu konferencija.

„U prošloj utakmici protiv Voždovca uspeli smo da stignemo i prestignemo njihovo vođstvo. Sada ipak očekujem da će ekipa koja prva povede imati veliku prednost. Možda smo za nijansu rasterećeniji od rivala koji se bori za opstanak, ali ne gledamo druge, imamo svoje ciljeve i nama su tri boda od izuzetnog značaja u predstojećoj utakmici“, rekao je Tošić za klupski sajt.

Čukarički će sutra od 15 sati gostovati Voždovcu i eventualnom pobedom obezbedili bi učešće u Evropi predstojeće sezone.

Ekipa s Banovog brda nije izgubila niti jedan bod u duelima sa devet poslednjeplasiranih ekipa. Do kraja sezone će, osim Voždovcu, gostovati još dvema ekipama koje se bore za opstanak, Javoru i Napretku.

„Iskreno, nisam znao za taj podatak. Tabela pokazuje da smo kvalitetom iznad tih timova, a rezultati da sve zavisi od nas protiv ekipa iz donjeg dela. Ali, svesni smo da je Voždovac vrlo kvalitetan, da igra otvoreno. Vrlo su mlada ekipa, sigurno je da im nedostaje iskustva i da je to njihov najveći hendikep. Opet, imaju vrlo kvalitetne pojedince, kadre da iznenade bilo kog rivala. Jesmo blagi favoriti, ali očekujem sve, samo ne lak meč“, istakao je Tošić.

Levi bek Čukaričkog je dodao je da bi u predstojećem susretu upravo iskusniji igrači mogli da odnesu prevagu, ali da čitav tim mora da bude na nivou ne bi li se već u subotu obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.

„Na nama je da odigramo maksimalno u preostalih šest mečeva, počevši od gostovanja Voždovcu. Evropa je još daleko, ali će i tu doći sve na svoje posle još jednih priprema koje nas očekuju pred početak naredne sezone“, zaključio je Tošić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.