U trendu

Tramp pobedio na Otvorenom prvenstvu Kine

Britanski igrač snukera Džad Tramp osvojio je danas, drugi put u karijeri, Otvoreno prvenstvo Kine, pošto je finalu u Pekingu pobedio sunarodnika Rikija Voldena sa 10:4.

Sedmi snukeraš sveta Tramp je tako osvojio svoju petu titulu koja se boduje za svetsku rang listu, a prvu od 2014. godine i Otvorenog prvenstva Australije. On je prvu titulu u Pekingu osvojio 2011. godine, a to je bila njegova prva rangirajuća titula u karijeri.

Volden, 10. igrač sveta, je bolje počeo finalni meč i poveo je sa 3:1, ali je Tramp preokrenuo na 8:3 i bez problema priveo meč kraju.

„Srećan sam što sam ponovo osvojio ovaj turnir. Ovo je prvi put da sam na nekom turniru dva puta trijumfovao i to mi daje mnogo samopouzdanja. Na početku nisam dobro igrao, ali sam pri rezultatu 1:3 počeo bolje da igram i stekao veliko vodjstvo. Riki se danas mučio, ni ja nisam igrao dobro kao na početku nedelje, ali ovo je dobar rezultat“, rekao je 26-godišnji Tramp.

Tramp je osim trofeja zaradio i 85.000 funti, a Volden 35.000.

„Bilo je teško, nisam dobro igrao celog dana, promašio sam mnogo kugli i napravio mnogo grešaka. Džad je zaslužio pobedu. U sportu je važno osvajati trofeje, a ja to nisam uspeo. Ali, u poslednje dve nedelje sam pokazao dobre stvari. Poraz boli, ali moram da izvučem pouke i da se vratim jači“, rekao je 33-godišnji Volden.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.