U trendu

Tražena hitna smena predsednika Rukometnog saveza Srbije Božidara Djurkovića

Regionalni rukometni savez Kosova i Metohije tražio je danas hitnu smenu predsednika Rukometnog saveza Srbije Božidara Djurkovića.

„Zbog velikih posledica koje su nastupile, a mogle su biti mnogo veće  po državu i rukometni sport, zahtevamo bezuslovnu i hitnu smenu Božidara Djurkovića, kao i da se raspusti skupština (saveza) i svih njenih organa“, navodi se u pismu RSKiM.

Ta organizacija je u pismu upućenom predsedniku i premijeru države, ministru unutrašnjih poslova, ministarstvu za sport i omladinu i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, iznela da očekuje hitnu reakciju i podršku oko stava, u cilju da se taj sport „vrati na stare staze slave po čemu je bio prepoznatljiv u svetu“, kao jedan od najtrofejnijih.

Rukometni savez Kosova i Metohije usprotivio se odluci da se kvalifikacioni turnir za juniorke igra bez državnih simbola. Prvo je trebalo da se održi u Kragujevcu, a potom je pomeren u Kovilovo, bez prisustva navijača i medija.

Usledili su protesti ispred Sportskog centra Kovilovo, a nekoliko sati pre utakmice izmedju Srbije i Kosova ministarstvo unutrašnjih poslova je zabranilo igranje.

Navodi se da su rukometni i sportski radnici sa prostora Kosova i Metohije zahvalni na preduzetoj meri i donetoj odluci.

„Vaša odluka je u potpunosti u skladu sa našim stavovima iznetim u javnosti, sa načinom na koji je Rukometni savez Srbije prihvatio način igranje ovog turnira, a koji nije u skladu sa Ustavom i zakonom Srbije kao i politikom našeg državnog rukovodstva“, dodaje se.

Takodje, piše da je bilo nepojmljivo da se RSS na čelu sa Djurkovićem „ogluši na interes celokupnog srpskog naroda“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike