U trendu

Trejsi Makgrejdi

Trejsi Makgrejdi (Tracy Lamar McGrady Jr.) rođen je 24. maja 1979. godine u Severnoj Karolini. Košarkom se bavio još kao tinejdžer i bio je jedan od najuspešnijih juniora u državi. Sa svojim klubovima osvajao je mnoge turnire širom Amerike i više puta je bio proglašavan za najboljeg igrača.

U NBA ligu nije ušao preko koledža, već odmah po završenoj srednjoj školi. Nameravao je da upiše koledž Kentaki, ali je, uočen od strane lovaca na talente, odustao od koledža i posvetio se profesionalnom bavljenju košarkom. Svojih prvih nekoliko sezona igrao je u Toronto reptorsima, da bi kasnije prešao u Orlando medžik. Rođak je poznatog NBA igrača, Vinsa Kartera. Prvu utakmicu u NBA-u igrao je sa samo 18 godina.

Postavio je rekord u prosečnom broju poena po meču za igrače do 21. godine. Iako važi za jedan od slabijih u najjačoj košarkaškoj ligi, njegov prvi tim, Toronto, postizao je velike uspehe najviše zahvaljujući ovom igraču.

Godina 2001. bila je do sada najuspešnija za ovog igrača. U toj sezoni dobio je titulu za najviše unapređenog igrača, a čak je konkurisao i za titulu najkorisnijeg igrača, u čemu ga je prestigao Tim Dankan. Iste godine pokazao je sjajnu igru, koja ga je dovela i do All Stars meča, u kom je igrao za Istočnu konferenciju.

Ovaj igrač veoma je poznat i po čestim donacijama za škole, posebno u Severnoj Karolini, gde su škole na gotovo najnižem stupnju razvoja u Americi.

Već je pokazao da je odličan igrač, ali je još uvek jedan od mlađih u ligi, tako da su uspesi tek pred njim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar