U trendu

Trener: Tajson Fjuri će se vratiti u ring

Britanski bokser Tajson Fjuri vratiće se u ring, uprkos tome što je napustio šampionske titule, rekao je danas njegov trener i stric Piter Fjuri.

Fjuri je danas napustio šampionske titule u teškoj kategoriji u verzijama WBO, WBA i IBO, a posle toga mu je Britanski bord za kontrolu boksa oduzeo licencu.

Njegov stric rekao je da se Fjuri leči od manične depresije.

„Apsolutno, ponovo ćete ga videti u ringu. Bio sam juče kod Tajsona sa njegovim ocem, da vidimo kako je i da ga saslušamo. Boks je njegov život, u njegovoj je krvi, boks je u njegovim venama. On ne zna ništa drugo“, rekao je Piter Fjuri za radio Bi-Bi-Si (BBC).

On je dodao da je dvadesetosmogodišnji bokser uzima terapiju, ali da neće ići na odvikavanje od droge pošto nije zavisnik.

„Kada izgubite interesovanje za sve i kada ne vidite smisao svega, jasno je da imate problem. On se sada bavi time, razgovarali smo juče tri, tri i po, četiri sata. Koristi mu terapija koju sada dobija. On nije zavisnik od droge, samo je uradio glupu stvar. Tajson neće ići na kliniku za odvikavanje od droge. On je manično depresivan, što je verzija bipolarnog poremećaja“, naveo je Piter Fjuri.

„Rekli su da će u narednih nekoliko meseci početi da reaguje na lečenje i da će napredovati“, dodao je on.

Tajson Fjuri je prošlog novembra osvojio titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji kada je šokirao do tada neprikosnovenog šampiona Vladimira Klička. Britanac je tada osvojio i IBF pojas, ali mu je on ubrzo oduzet jer ga nije branio.

Fjuri je dva puta odlagao revanše sa Kličkom, a posle drugog puta je otkriveno da pati od depresije i da je koristio kokain, kao i da mesecima nije trenirao.

Fjuri je pod istragom Antidoping agencije Velike Britanije zbog toga što je priznao da je uzimao kokain, posle navoda da je pao na doping testu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.