U trendu

Trener Zvezde pred derbi: Ni bod nije loš

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da ne bi bio nezadovoljan remijem u 152. večitom derbiju, ali da u slučaju pobede njegovog tima i razlike od 12 bodova ne bi bila gotova borba za titulu.

„Teško je govoriti o derbiju, a ne ponoviti se. Naš derbi je među 10 najvećih na svetu, vlada veliko rivalstvo, dobro je što takav meč postoji u Srbiji. Važno je da sve bude fer i korektno, da se napravi odlična atmosfera na tribinama. Nadam se našoj dobroj igri i pobedi“, rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

On je dodao crveno-beli moraju da zaborave prethodna tri meča sa Partizanom, otkad je Božović na klupi, kada su ostvarili dve pobede i remi.

„Bitno je da ne izgubimo. Ne smemo da potcenimo Partizan. Imamo vrlo loš bilans u Humskoj i ne smemo da pomislimo da smo kvalitetniji. Moramo da zaboravimo prethodne derbije koje smo dobili. Ne izgubiti na stadionu Partizana nije loše, a pobediti bilo bi izvanredno“.

Prema njegovim rečima Zvezda nema veliku prednost u odnosu na večitog rivala, pre svega zbog sistema takmičenja.

„Ostajem pri stavu da ovaj sistem mora da se menja. Nemamo veliku bodovnu razliku, prošle sezone imali smo 32 boda prednosti, pa kada se delilo i oduzimalo zamalo da budemo drugi. Mislim da smo mirniji, čitam iz suprotnog tabora kao da ćemo u rat sa kalašnjikovima. Ne treba niko da pogine, već samo da igramo fudbal“, rekao je Božović i dodao da trenutni sistem omogućava mnogim ekipama da se bore za titulu.

„Marko Nikolić ne shvata ovaj sistem takmičenja, nije bio tu prošle sezone. U suštini imamo samo pet bodova više od Partizana. Kakav je sistem, može i Čukarički da bude prvi. Vojvodina je ponovo hit prvenstva, motaju, ali ne odmiču. Mislim da imaju sreće jer ih vodi Lalatović, ali kao i uvek biće četvrti ili peti“.

Božović nije želeo da otkrije da li će roviti Ugo Vijeira biti spreman za utakmicu, ali dodao da su povređeni Zoran Rendulić i Stefan Milošević.

Božović se osvrnuo i na napadača Partizana Uroša Đurđevića, označivši ga kao pretnju za svoj tim.

„Radi se o talentovanom igraču, verovatno bi došao u Zvezdu, ali imali smo mnogo igrača. Ispada da čim ne dođeš u Zvezdu, navijač si Partizana od malih nogu“, uputio je strelicu Božović prema Đurđeviću, nekadašnjem članu Zvezde u mlađim kategorijama.

Utakmica 9. kola Superlige između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 18 sati na stadionu u Humskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.