najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Treneri u Italiji: Juventus-Napoli neće odlučiti o tituli

Subotnji duel Juventusa i Napolija odlučiće ko će biti na prvom mestu tabele posle ovog kola, a možda i konačnog šampiona, ali veliki italijanski treneri ocenili su da meč ne mora biti odlučujući u prvenstvu.

Napoli je prvi na tabeli, sa dva boda više od Juventusa. “Stara dama” je aktuelni trostruki šampion i igra u fantastičnoj formi, pošto je sada u seriji od četiri uzastopne pobede.

Marčelo Lipi, trener koji je posle sezone u Napoliju proveo pet sezona u Juventusu i osvojio sve trofeje sa crno-belima, ocenio je da predstojeći duel neće biti odlučujući, ali da bi pobeda više značila Napolitancima.

“Šta god da se desi u subotu, ostaće još 13 kola da se igra, odnosno da se osvoji 39 bodova do kraja sezone. Kakav god bio rezultat utakmice, ona neće odlučiti prvenstvo. Ako Napoli pobedi, steći će pet bodova viška, tako da bi njima pobeda više značila”, rekao je Lipi za italijanske medije.

Bivši trener Napolija Luidji “Djidji” Simoni ocenio je da taj klub mora da ostane pozitivan da bi na kraju osvojio “skudeto”.

“Napoli je napravio važnu seriju rezultata. Mislim da im je malo odmora dobro došlo. Veliki majstori kao što je (trener Mauricio) Sari znaju da iskoriste prednosti odmaranja, i to će biti pozitivan faktor na tim. Napoli mora uvek da ostane pozitivan, šta god da se desi. Eventualni ‘kiksevi’ neće uticati na vrednost ovog tima, koji je glavni kandidat za ‘skudetoo'”, rekao je Simoni.

Nekadašnji selektor Italije Čezare Prandeli ocenio je da bi Napoli istakao ozbiljnu kandidaturu za titulu kada bi pobedio Juventus.

“Utakmica obećava zabavu. Oba tima su u vrhunskoj fizičkoj kondiciji i mislim da će to biti otvoreno nadigravanje, bez neke posebne taktike. Videćemo u subotu da li će Juventus i Napoli igrati na čoveka po celom terenu ili će zatvarati prostor”, napisao je Prandeli u svojoj kolumni za Kalčomerkato.

On je posle kraće tehničke analize linija oba tima napisao: “Teško je predvideti ishod, ali ako Napoli pobedi na stadionu Juventusa, istaći će ozbiljnu kandidaturu za ‘skudeto’, dok će prvenstvo biti potpuno otvoreno trijumfom crno-belih”.

Legendarni trener Zdenjek Zeman uopšte nema dilemu oko pobednika i veruje da će Napoli slaviti zato što igra njegov tim fudbala.

“(Trener Juventusa Maks) Alegri zna šta treba da radi protiv Napolija. Odbrana od tri igrača obično trpi kada se suoči sa trojicom napadača. Mauricio Sari želi da eliminiše pritisak govoreći da je njegov tim slabiji, iako zaista ne veruje u to. Šta predvidjam? Pobedu Napolija, jer igraju moj fudbal, sa mojim mentalitetom”, rekao je Zeman.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike