U trendu

Trifunović: Ostao sam ovde da učim od iskusnih igrača

BEOGRAD – Jedan sam od retkih igrača koji je ostao ovde od prošle godine, rekao je košarkaš Partizana Uroš Trifunović na „medija danu“ Evrolige uoči starta tog takmičenja.

„Svi momci koji su došli su iskusni igrači, ili su igrali u Evropi na najvišem mogućem nivou ili u NBA ligi. To je nešto što bih ja želeo da budem“, rekao je Trifunović.

Košarkaši Partizana će u petak od 20 časova u Berlinu odigrati sa Albom prvi ovosezonski duel u Evroligi.

„Želja je da doguramo što dalje moguće, kako u Evropi tako i u ABA ligi. Jedan sam od retkih igrača koji je ostao ovde od prošle godine. Svi momci koji su došli su iskusni igrači, ili su igrali u Evropi na najvišem mogućem nivou ili u NBA ligi. To je nešto što bih ja želeo da budem i pokušavam da upijam sve što mi kažu, svaku informaciju da bih bio bolji iz dana u dan“, rekao je Trifunović, dodavši da je dobio veliku priliku da ponovo radi pod komandom Željka Obradovića:

„To je velika čast. Ne bih trošio reči o Željku. Jednostavno, isto kao što pokušavam od igrača da upijem sve što mi kažu, tako i od njega. Pokušavam da naučim sve što mi kaže“.

Prvi put u karijeri Trifunović će igrati najelitnije košarkaško takmičenje.

„To je novi izazov za mene. Nikada nisam igrao Evroligu. Sigurno da sam uzbuđen kao i cela ekipa. Probaćemo da pobedimo prvu utakmicu u Evroligi u gostima da vidimo na kom smo nivou“, zaključio je Trifunović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar