Trinkijeri: Čestitam igračima, Pejdž je moj lični MVP

BEOGRAD – Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri, posle pobede protiv Lokomotive u Evrokupu, bio je zadovoljan igrom svog tima i čestitao je igračima na sjajnom meču.

„Prvo što treba da uradim jeste da čestitam svojim igračima. Odigrali su sjajnu utakmicu. Igrali smo sa navijačima, imali smo lošu treću četvrtinu, ali talenat igrača je veliki. U prvom poluvremenu smo igrali dobro 16-17 minuta, a onda smo pogrešili, posle njihove dve trojke se promenio momentum. Oni su izašli izuzetno jako, mi smo probali, a sačuvali smo savršeni trud za kraj. Nismo pokazili najbolju igru, nego najbolji napor“, rekao je Trinkijeri na konfreneciji za medije.

U poslednjoj deonici meča zablistao je Rašon Tomas sa 14 poena od ukupno svojih 16 poena, a pored njega Vil Mozli je odigrao odlično pod košem, a dobre role pruži su i Jaramaz i Zagorac.

Trener crno-belih je upitan da li bi nekoga posebno izdvojio.

„Ja ne bih nikoga izdvojio. Tomas 12 dana nije trenirao i ne može se na prevaru. Jedna utakmica u Baru sa nervozom, a ova utakmica je bila tako zahtevna da moraš imati ritam, trening, noge, ali je najbolji deo utakmice ostavio za kraj. Kako su nam pomogli Mozli, Rade u odbrani, odigrali tri-četiri vrhunske odbrane…Ako treba nekoga da izdvojim, moj lični MVP je Markus Pejdž. Odigrao mudru i tešku utakmicu. Oni su ozbiljna ekipa, Beker, Kalnijetis, Kamings…Veliki su, dobra pobeda. Idemo opet na putovanje, dosta je bilo tri dana u Beogradu“, rekao je trener.

Partizan ima sve pobede iz prve četiri utakmice i praktično obezbedio drugu fazu.

„Idemo za Limož. Igrali smo dobre utakmice, grešili smo, znamo da igramo utakmice kroz greške, igramo odbranu. Kaže skor 4:0, sledeća utakmica biće još teža. Samo želim da preživim ovaj period, jer je zaista mnogo teško. Ne treniramo, mnogo je putovanja, samo želim da igrači budu zdravi“, rekao je Trinkijeri.

Osvrnuo se na igru svog tima u odbrani.

„Da, to je igra u odbrana koju sam želeo. To mi je bio cilj, jer mislim da se tako igra odbrana u modernoj košarci. Prvo poluvreme smo 15-16 minuta odigrali top, 14 minuta smo bili prosečni i poslednjih 10 jako dobri“, zaključio je Trinkijeri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.