U trendu

Troicki: Bilo bi teško oporaviti se da sam izgubio

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je danas da je izuzetno srećan što je osvojio titulu na turniru u Sidneju i dodao da bi bilo izuzetno teško oporaviti se da je izgubio u finalu od Bugarina Grigora Dimitrova.

„Ne bih mogao da zamislim šta bi se desilo sa mnom da sam izgubio danas. Bilo bi neverovatno teško da se oporavim od poraza“, rekao je Troicki posle meča.

Srpski teniser odbranio je danas titulu na turniru u Sidneju, pošto je u finalu sa 2:6, 6:1, 7:6 (9:7) savladao Dimitrova.

„Jedna lopta je odlučila meč… Igrao je sjajn tenis na početku i nije mi pružio nikakvu šansu. Rekao sam sebi tada da ‘U redu, ovo neće potrajati ukoliko nešto ne promenim’. Na svu sreću, podigao sam nivo igre, a i povratila mi se energija. On je potom u drugom setu počeo da promašuje i pružio mi priliku da se vratim“, rekao je Troicki.

On je rekao da mu je završnica seta bila jedna od najstresnijih u karijeri.

„U trećem setu je bilo sve otvoreno. Servirao sam za trofej na 5:4, ali sam izgubio tada… Ne znam šta se deslio. Samo mi je drago što sam na kraju uspeo da pobedim. Meč je mogao i on dobiti. Bilo je izuzetno stresno. Ovo je moje osmo finale u karijeri, a nikada nisam odigrao ovakvo finale, da je bilo ovoliko neizvesno“, rekao je Troicki.

Troicki je poslednji poen na meču osvojio na servis Dimitrova  –  tokom razmene poslao je jednu kraću lopticu i odjednom se našao u defanzivi. Bugarin je odigrao jak forhend i izašao na mrežu, ali je Troicki odigrao pasing šot iz bekhenda i došao do trećeg trofeja u karijeri.

„To je udarac kojim najviše volim da osvojim poslednji poen. mnogo puta mije doneo sreću takav udarac. Podsetilo me na finale Dejvis kupa 2010. godine“, dodao je srpski teniser.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.