U trendu

Troicki dobio maraton protiv Albota

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u Drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je večeras pobedio Moldavca Radua Albota posle velike borbe u pet setova – 5:7, 6:3, 6:4, 6:4, 7:6.

Troicki će u Drugom kolu igrati protiv Amerikanca Džereda Donaldsona, koji je u Prvom kolu napravio iznenadjenje pobedivši Belgijanca Davida Gofana.

Albot je bolje odigrao prva dva seta, pa je posle skoro sat i po vremena igre vodio sa 2:0, ali je Troicki u nastavku uspeo da preokrene rezultat i plasira se u drugo kolo poslednjeg grend slem turnira u sezoni.

Srpski teniser je u trećem setu zaigrao bolje, pa je vrlo brzo poveo sa 3:0. Moldavac je, medjutim, uspeo da izjednači, ali je Troicki u desetom gemu napravio novi brejk i smanjio na 2:1.

Slično je bilo i u četvrtom setu. Troicki je poveo, potom je ispustio brejk, ali je ponovo u desetom gemu oduzeo servis protivniku i odveo meč u peti, odlučujući set.

Troicki je u 12. gemu petog seta imao dve meč lopte, ali ih nije iskoristio, pa je pobednik ovog duela rešen u taj-brejku. Albot je bolje počeo taj-brejk, poveo je sa 4:1, ali je srpski teniser uspeo da preokrene rezultat i, na kraju, slavi posle gotovo četiri i po sata igre.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.