U trendu

Troicki: Nadam se tituli u Dejvis kupu

BEOGRAD – Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki rekao je danas da se nada osvajanju titule u Dejvis kupu.

Teniseri Srbije započeli su danas pripreme u Beogradu na „TC Novak“ pred odlazak na finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa.

„Imamo dovoljno vremena do prvog meča. U sredu ću definitivno utvrditi tim i sastav od prvih pet igrača. Novak iz opravdanih razloga nije sa nama, željan i jedva čeka da nam se priključi i dođe u Austriju iz Torina. Nadamo se da će nam se što kasnije pridružiti“, rekao je Troicki novinarima.

Ostali momci su veoma motivisani i srećni što su opet na okupu, jer dugo nismo imali prilike da igramo zajedno u Dejvis kupu, istakao je selektor.

„Drago mi je što smo u punom sastavu i nadam se da ćemo se pokazati u naiboljem svetlu i da ćemo i da ćemo napraviti zapažen rezultat. Nadam se tituli, naravno. To je zapažen rezultat“, rekao je Troicki .

Finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa biće održan od 25. novembra do 5. decembra 2021. godine u tri grada (Madrid, Insbruk i Torino), a selekcija Srbije smeštena je u grupu F sa Nemačkom i Austrijom, a međusobni mečevi igraće se u Insbruku.

„Tim nije igrao dugo, Zverev neće igrati. Jesu oslabljeni, ali ne treba ih potceniti. Dejvis kup je može svašta da se desi. Imaju dobre dublove, ali daćemo sve od sebe da dobijemo te mečeve“, rekao je Troicki.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.